Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

KWS-afscheiders op maat van het ambitieuze Alibaba
Bierset

Wat was de opdracht?

In het kader van de werken voor Alibaba op de luchthaven van Bierset is Nelles Frères verantwoordelijk voor de bodemsanering, de grondwerken, de ondergrondse waterafvoer, een deel van de nutsleidingen en de volledige afwerking (boordstenen, asfalt, beton, bestrating …). De werf bestrijkt circa 55.000 m² en omvat vooral de toegangen voor vrachtwagens en auto's tot de nieuwe logistieke hal (die ongeveer 30.000 m² groot is). Dit omvangrijke project moest in amper elf maanden tijd gerealiseerd worden.

Thomas Bastin, werfleider bij Nelles Frères:"We zijn in augustus 2020 gestart en moeten in juni klaar zijn. Een vrij strakke deadline, die een goede coördinatie tussen alle betrokken partijen vereist."

Wat werd er voorgesteld?

Ing. Rony Verbuyst, Project Engineer bij ACO: "De klant was op zoek naar een systeem dat een volledige afvoer van het oppervlaktewater in drie zones van 1 tot 1,5 hectare mogelijk zou maken, waarbij het aantal afscheiders tot een strikt minimum beperkt zou blijven. We hebben optimaal op deze specifieke vraag ingespeeld door in elk van de drie zones een afscheider te installeren, gedimensioneerd op basis van de WTCB-parameters op het vlak van neerslagintensiteit – lees: 200 liter per seconde en per hectare. Uiteindelijk viel de keuze op een KWS-afscheider van 200 l/s met geïntegreerde slibvanger en twee KWS-afscheiders van 300 l/s met afzonderlijke slibvanger."

Dit project past perfect bij de competenties van ACO: wanneer er vraag is naar modellen met een grote capaciteit – meer dan 100 l/s – dan is de Oleopater-G-H altijd een goede keuze.


"Het installeren van de afscheiders was een waar plezier, na maanden van technische voorbereiding. Op amper twee dagen waren we klaar."

Werfleider Thomas Bastin


Andere interessante projecten