Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Nieuw en beter afwateringssysteem voor Circuit Zolder
Zolder

Wat werd er voorgesteld?

"Het circuit werd in 3D opgemeten en zo werd digitaal in kaart gebracht waar bepaalde hellingsgraden van de afwatering een knik of bult vertoonden, met stagnatie van water tot gevolg. Met dat digitaal plan zijn we aan de slag gegaan", vertelt David Vanderbeek. "De gehele vlakheid werd bekeken om een optimale afwateringsrichting te realiseren. Uiteraard is een piste nat als het regent, maar het is cruciaal dat er geen plassen blijven staan tijdens het opdrogen van het circuit." Voor het afwateringssysteem werd een beroep gedaan op de expertise van ACO, dat zowel de Monoblock Roaddrain als het Q-Max afwateringssysteem leverde.

De Monoblock Roaddrain is geschikt voor gebruik in vrijwel alle zones waar men te maken heeft met extreme belastingen. Wereldwijd zijn diverse racetracks uitgerust met dit systeem. Q-Max is op zijn beurt een ideaal afwateringssystemen voor grote oppervlakten. Het systeem is toepasbaar in alle verkeersbelastingsituaties en laat toe regen- en oppervlaktewater ter plaatse te bufferen. David Vanderbeek: "Op een aantal plaatsen kunnen we het water niet snel genoeg op natuurlijke wijze laten infiltreren in de beschikbare wadi's. Dit water moet worden opgevangen met een afwateringssysteem dat al dan niet naar infiltratieputten geleid wordt. ACO leverde ook al producten voor onder andere het circuit van Spa-Francorchamps en kwam ook tot bij ons voor een productvoorstelling. De voordelen werden meteen duidelijk. Grote meerwaarde van de Monoblock is dat het uit één geheel bestaat . Wanneer je een racetruck met al zijn pk’s loslaat op het circuit, dan is de stevige Monoblock een uitstekend en beter alternatief voor de traditionele, gelaste rooster."

Gegevens project

We blikken terug

Voor hoofdaannemer APK was ACO geen onbekende. “De producten van ACO stonden beschreven in de aanbesteding en het leek ons veruit het beste systeem om in dit project toe te passen”, vertelt Pieter Van den Eynde van APK. “We kennen ACO als een kwaliteitsvolle, betrouwbare partner, maar voor ons was het wel de eerste keer dat we de Monoblock Roaddrain hebben geplaatst. Die plaatsing liep erg vlot en het resultaat mag er absoluut zijn. De snelheden en belasting op een circuit liggen heel hoog en de minste oneffenheid wordt door de piloot gevoeld. En die hinder hebben we hier, mede dankzij de producten van ACO, tot een absoluut minimum kunnen beperken. Voor APK als aannemer is dit zonder twijfel een heel mooi referentieproject.”

Andere interessante projecten