Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Zwembadafwatering
Zwembaden en wellness

Veilige afwatering rondom het zwembad

Een goede afwatering van zwembaden is van groot belang voor de optimale hygiëne en veiligheid bij zwembaden. Ook hier biedt onze lijnafwatering qua uitstraling en technische uitvoering veel voordelen ten opzichte van afvoerputten.

ACO’s sanitaire afwateringsgoten en -putten zijn zo ontwikkeld dat onderhoud een fluitje van een cent is. Wij hebben ruime ervaring met het inrichten van wellnesscentra. Wij beschikken over eigen engineering- en productiefaciliteiten zodat we ook maatwerk kunnen leveren.


ACO producten

voor binnenzwembaden

Slot8
Sleufkanalen uit inox voor zwembaden

Slot8 combineert moeiteloos het functionele met het esthetische. Het inox kanaal AISI 316 heeft een fijne sleuf van acht millimeter en is ideaal rond het zwembad. Door de smalle inloopsleuf kan je er makkelijk blootsvoets over lopen.

Contacteer ons

ShowerDrain Public is een douchegoot voor collectieve doucheruimtes, waar nood is aan hogere afvoerdebieten. Deze douchegoot is verkrijgbaar in 2 breedtes (80 en 110 mm) en 4 lengtes tot max. 3m. Het gekleefde waterdichtingsmembraan vergemakkelijkt de plaatsing.

Ontdek het gamma

voor buitenzwembaden

Het inox lengtestaafrooster is een zeer duurzaam rooster. Inox is een bijna onverslijtbaar materiaal dat vrij ongevoelig is voor roest. Het is bijzonder geliefd in terrassen met granietsteen en blauwe hardsteen. De geborstelde oppervlaktebehandeling geeft het inox klasse.

Ontdek het gamma

Waarom inox afvoergoten essentieel zijn voor zwembaden

Bij de constructie van een zwembad is zorgvuldige planning vereist, waarbij rekening wordt gehouden met verschillende omgevingsfactoren en de behoeften van zowel de opdrachtgever als de gebruiker. De afwatering rondom het zwembad is van cruciaal belang, niet alleen voor functionele doeleinden maar ook voor het esthetische aspect. Onze afvoergoten bieden niet alleen functionaliteit maar dragen ook bij aan de levensduur en uitstraling van het zwembad, de omliggende verharding en andere faciliteiten zoals douches en kleedkamers. Ontdek waarom inox de ideale keuze is voor deze toepassingen...

Inox, ofwel roestvrij staal, is bij uitstek geschikt voor zwembadomgevingen vanwege zijn weerstand tegen chloorhoudend water en zijn gladde oppervlak, waar vuil zich nauwelijks aan hecht. Dit materiaal staat bekend om zijn duurzaamheid en wordt veelvuldig gebruikt in diverse bouwtoepassingen, variërend van trapleuningen tot keukens. Het biedt veel mogelijkheden voor afwerking, waardoor het kan worden afgestemd op de specifieke behoeften en wensen van opdrachtgevers en architecten. Geglasparelstraald inox is bijvoorbeeld krasbestendig en vingerafdrukbestendig, terwijl elektrolytisch gepolijst inox een glanzend oppervlak heeft. In vergelijking met kunststof biedt inox een superieure kwaliteit en kleurvastheid, wat vooral belangrijk is bij zwembaden.

Ontdek hier nog meer over roestvrij staal >>

Meer weten over inox?
Stank en verstoppingen vermijden?
Dan is lijnafwatering meestal de beste keuze!

Lijnafwatering, een gootlijn aan de oppervlakte, sluit verstoppingen en veel breekwerk uit. In tegenstelling hiermee vereist puntafwatering een uitgebreid buizenstelsel met ondergrondse aansluitingen voor elk punt, wat het risico op verstoppingen vergroot. Stel je voor dat er een verstopping optreedt in een dergelijk complex systeem!

In openbare douches en zwembaden zijn vloerafvoerputten met vastgeschroefde roosters de logische keuze om te voorkomen dat roosters verdwijnen en grote voorwerpen in de afvoer belanden, vooral gezien het frequente vandalisme op deze plaatsen. Voor residentiële omgevingen geven mensen de voorkeur aan roosters die snel kunnen worden verwijderd voor onderhoudsgemak.

Het is van vitaal belang dat vloerafvoerputten een voldoende hoog water- of stankslot hebben om geuroverlast te voorkomen, vooral op plaatsen waar geen constante waterstroom is om het slot te vullen. De nieuwste generatie ACO roestvrijstalen afvoerputten beschikt bijvoorbeeld over een uitneembaar waterslot waar alleen water in staat, terwijl het puthuis volledig droog blijft, wat bijdraagt aan een optimale hygiëne.

Een kwalitatieve afvoerput, zelfs wanneer deze verbonden is met een roestvrijstalen gootlijn en het riool, heeft altijd een zeer toegankelijk puthuis en kan indien nodig worden voorzien van een vuilvangzeef, waardoor haren, vuil en stofdeeltjes gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Het is belangrijk om het aantal stof- en vuildeeltjes dat vrijkomt in de kleedkamers van een openbaar zwembad niet te onderschatten.


Stem de randafwerking van je afwatering af op de gekozen verharding van je zwembad

Zowel de afvoerputten uit inox als de inox afvoergoten zijn beschikbaar met randafwerkingen die perfect aansluiten bij de gekozen vloerafwerking. Hierdoor bekom je altijd een vloeistofdichte en duurzame afwerking.

Ongeacht de gekozen toepassing is het van essentieel belang dat de aansluitende tegels of de gegoten vloerafwerking altijd iets hoger liggen dan de aansluitrand van het afwateringssysteem (zo'n 2 - 3 mm is voldoende). Dit zorgt ervoor dat water efficiënt wordt afgevoerd en voorkomt plasvorming.

Zijn de afvoergoten dan best volledig uit inox?

ACO biedt afvoerputten en afvoergoten aan die volledig vervaardigd zijn uit roestvrij staal, op maat gemaakt voor de contouren en grootte van het zwembad. Vooral voor binnenzwembaden wordt zo'n systeem sterk aanbevolen.

Echter, als een volledig inox overloopsysteem te duur uitvalt voor een buitenzwembad, is er een alternatief. Men kan kiezen voor modulaire opbouw van een gootlijn of afvoerputten waarvan de onderbouw van een ander, iets goedkoper materiaal is gemaakt, zoals polyesterbeton, op voorwaarde dat deze materialen voldoende chemisch resistent zijn. Enkel de bovenste, zichtbare delen zijn dan vervaardigd uit roestvrij staal. Voor deze doeleinden zijn de Euroline Discreet Inox sleufgoten en de Euroline Inox roostergoten bij uitstek geschikt.