Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Declaration of Performance (DoP)

De ACO DoP's zijn beschikbaar via http://dop.aco.com.
Hier kan iedereen, op basis van het DoP-nummer dat op een product vermeld staat, de betreffende DoP eenvoudig vinden. Ook kan op productsoort naar DoP’s gezocht worden.

Naar het DOP web-portaal

ACO Producten waarvoor geharmoniseerde EN normen gelden zijn:

EN858-1Olie-/benzine-/KWS-afscheiders en slibvangputten
EN1124-1Corrosie vaste stalen buizen met mof spie voor riolering (Pipe)
EN1433Lijnafwatering
EN1825-1Vetafscheiders en slibvangputten
EN12050-1Pompen (Fecaliënhoudend rioolwater/zwart water)
EN12050-2Pompen (Fecaliënvrij rioolwater/grijs water)
EN13564-1Terugstuwingsbeveiligingen
EN14351-1Ramen en deuren zonder brand- en rookwerende eigenschappen

De prestatieverklaring, ook wel DoP (Declaration of Performance) genoemd moet volgens een vaststaand model opgemaakt worden. Dit heeft tot doel de gebruiker/verwerker van het materiaal te informeren over of het product geschikt is voor de toepassing waarin deze gebruikt gaat worden.

In de DoP worden ook prestaties van het product op een aantal essentiële kenmerken weergegeven. Producenten (en handelaren) moeten de DoP bij de producten meeleveren. Dit mag ook door deze digitaal ter beschikking te stellen (waarmee een papieren documentenstroom voorkomen wordt). Hieronder tref je een voorbeeld van CE-markering op ACO producten en de verwijzing naar de betreffende DoP.