Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Afvoergoten en afvoerputten voor je terras
Privéwoningen

Vind de perfecte oplossing voor je terras en tuin

Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om je terras niet alleen mooi, maar ook functioneel en duurzaam te maken. Of je nu op zoek bent naar afvoergoten, afvoerputten of deksels voor je terras, wij hebben de ideale oplossingen voor jou.

Ontdek ze hier


Welke ACO producten zijn er voor je terras

De hoogwaardige, antraciete luxe-coating ligt perfect in balans met de donkere accenten in kleiklinkers en natuursteen. Of het doorbreekt juist de ééntonigheid in een verharding, zo oogt dit rooster bijvoorbeeld ook mooi in beige of gele kleiklinkers.

Ontdek het gamma

Het design van ons gietijzeren rooster werd ontworpen door de Franse designer Frank Magné die zich liet inspireren door de natuur. Het voronoï-design vind je bijvoorbeeld terug op de vacht van een giraf, het patroon van gebarsten aarde, de vleugels van een libel.

Ontdek het gamma

Het inox lengtestaafrooster is een zeer duurzaam rooster. Inox is een bijna onverslijtbaar materiaal dat vrij ongevoelig is voor roest. Het is bijzonder geliefd in terrassen met granietsteen en blauwe hardsteen. De geborstelde oppervlaktebehandeling geeft het inox klasse.

Ontdek het gamma

Het Euroline Galva rooster vinden we in de meeste Belgische tuinen terug. De naam ‘Galva’ verwijst naar het gebruikte materiaal, zijnde verzinkt staal of gegalvaniseerd staal. Naar prijs-kwaliteit is het een erg goede keuze voor de afwatering van een terras, een oprit of een tuinpad.

Ontdek het gamma

Gietijzer is een stevig, sterk materiaal waaruit men al decennialang roosters giet. Toch blijft het gegeerd, zeker op locaties met een iets zwaardere verkeersbelasting. Al kiest men het soms enkel en alleen voor de rustieke uitstraling.

Ontdek het gamma

Euroline Discreet inox BFL is een tussenstuk uit inox dat slagregen en sijpelwater onzichtbaar afwatert. Ideaal om tegen glaspartijen te plaatsen. De EPDM-dichting van onder het raam (schuifraam, vast raam, deur, ...) wordt dankzij dit tussenelement perfect waterdicht en onzichtbaar in de goot gebracht.

Ontdek het gamma

AluCover is een betegelbaar deksel uit aluminium. Ideaal om toezichtskamers op een eenvoudige en esthetische manier toegankelijk te houden. De deksels hebben een stof- en dubbele afdichting en zijn water-, geur- en stofdicht.

Ontdek het gamma

Europoint is een modulair systeem voor puntafwatering. Vele huizen hebben een waterkraantje aan de achterdeur, het is dan praktisch als er een afvoerput onder zit. Europoint is een afvoerput dat makkelijk te plaatsen is in elk type buitenverharding.

Ontdek het gamma

De CleanBox integreert een stevige voetmat stijlvol in een handige vloerbak uit polyesterbeton. Deze vloerbak ligt op zijn beurt verwerkt in de klinkers of tegels buiten en kan worden aangesloten op een afvoerbuis ø 110 mm.

Ontdek het gamma

Voor onder het kraantje is er voor de immens populaire natuursteen de Bluestone afvoerput beschikbaar. Het lichaam uit kunststof draagt een opzetstuk uit inox met eenzelfde buitenafmeting als de veel verkochte steen van 20 cm bij 20 cm. Zo is deze makkelijk en esthetisch te integreren in het voegpatroon.

Ontdek het gamma

Hoe je terras stijlvol afwateren

Bij ACO begrijpen we dat het terras een belangrijk onderdeel is van je woning, een plek waar je kunt ontspannen en genieten van het buitenleven. Daarom bieden we een breed scala aan producten die niet alleen voldoen aan je functionele behoeften, maar ook passen bij je esthetische voorkeuren.

Zo zien we vandaag ook dat het terras vaak het verlengde is van de living. De tegels van binnen lopen drempelloos door naar buiten. Afwatering tegen glaspartijen is dan aangewezen.

Onze afvoergoten zijn ontworpen om overtollig water op een efficiënte en elegante manier af te voeren, waardoor je terras vrij blijft van waterplassen en vochtproblemen. Of je nu kiest voor een discrete sleufgoot of een opvallende designgoot, onze afvoergoten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.

Naast afvoergoten bieden we ook afvoerputten aan die je zonder problemen onder je kraantje plaatst. Met verschillende designs en afwerkingen kies je een afvoerput die naadloos past bij de stijl van je afvoergoot en terras.

Voor technische specificaties, installatiehandleidingen en inspirerende foto's kan je terecht op de productpagina's.

Onze verkooppunten staan bovendien altijd klaar om je te adviseren en te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes voor je terras.