Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

“Het Bos” in Merchtem liet zich inspireren door de natuur en kiest voor Voronoï
Merchtem

Taverne “Het Bos” in Merchtem heeft onlangs hun terras heraangelegd. Voor de afwatering van het terras werd gekozen voor Euroline Voronoï van ACO, eveneens gevestigd in Merchtem. Shirley Boterdael, Marketing Manager bij ACO, ging in gesprek met de uitbaters en vertelt over haar ontmoeting met Kris en Sam.

Aan een gezellige tafel met een heerlijke koffie ontvangt Kris Van Den Eynde me met een glimlach. Deze unieke en prachtige taverne “Het Bos” in Merchtem die in 1906 gebouwd werd, kreeg in 1998 een nieuw verhaal dankzij Kris. 20 jaar later, in 2018 gaf Kris de fakkel door aan zijn zoon Sam die volop een nieuw hoofdstuk aan het schrijven is voor deze taverne. Onlangs hebben zij werken laten uitvoeren, alsook hun terras heraangelegd, het gietijzeren Voronoï-rooster mocht hier volgens hen niet ontbreken.


"Er zijn klanten die mij soms met tranen in de ogen bedanken voor deze plek omdat hun kinderen hier zo hard genieten."


Wat is het Bos? Hoe zou je je taverne kunnen omschrijven?

“Het Bos” zou ik het liefst willen omschrijven als een belevings- en ontmoetingsplek omringd door dieren en de rust van de natuur. Al 5 generaties lang zit onze familie in de horeca, ik leerde van kinds af de harde stiel. Maar het gaf me ook inzichten over hoe het wel en niet mocht zijn. Zo zocht ik een plek waar ik mijn kinderen kon zien spelen terwijl ik aan het werk was, en waar naast het eten ook plaats was voor entertainment.

Zo hou ik ervan om kinderen te zien ravotten, vrienden en families te verenigen en hen werkelijk te zien genieten. Hier zijn al veel vriendschappen en relaties ontstaan én dat ik daaraan kan bijbrengen, dat is gewoon magisch voor mij. Er zijn klanten die mij soms met tranen in de ogen bedanken voor deze plek omdat hun kinderen hier zo hard genieten.

De interactie tussen kinderen is ook ontzettend fijn om te zien. Zo werd ik geïnspireerd door de Teletubbies om ondergrondse buizen te bouwen zodat onze konijnen zich erin konden verstoppen. Het spelletje ‘konijnen vangen’ zorgt dat kinderen die elkaar niet kennen samen spelen, en dat geeft voldoening.

Wat zijn jullie dromen nog voor “Het Bos”?

Ik vertrek zeer binnenkort naar Canada, met dubbele gevoelens weliswaar, maar met enorm veel vertrouwen in Sam. Voorlopig probeer ik mijn expertise over te brengen zodat hij met de juiste kennis de zaak kan runnen, maar de invulling hiervan ligt in zijn handen. Sam is ex-student architectuur en houdt van grafische vormgeving en heeft stijl, het zal dus in eerste instantie een opfrissing zijn van de plek. Daarnaast zou Sam de geweldige locatie en het potentieel van deze plaats nog verder willen inzetten voor evenementen, familiefeestjes, reünies, allerlei bijeenkomsten die verbindend werken, want dat is echt waar we voor staan.

Maar stap voor stap.

Jullie hebben onlangs toch heel wat vernieuwingen aangebracht: opfrissen van de speeltuigen, een nieuw terras aangelegd, zijn er nieuwe plannen?

Het werd gewoon tijd om te vernieuwen, mee zijn met onze tijd. Dat is sowieso nodig om rust te creëren en een plek te zijn waar het fijn vertoeven is. Daar horen geen verouderde, versleten elementen die het concept zouden kunnen verstoren. Sam is 22 jaar, jong in het vak maar straalt jeugdigheid uit, hij staat erop om tijdig vernieuwing te brengen. Zo hoort dat.

Voor jullie terras hebben jullie gekozen voor het kunstig rooster “Voronoï”, waarom?

Zoals ik reeds zei heeft Sam oog voor esthetiek, toen we Voronoï ontdekten was het voor ons heel snel duidelijk. Het past perfect bij ons. Het natuurlijke en duurzame, het design dat ook volledig aanleunt bij de natuur. Bovendien is het in gietijzer, het krijgt dus na enige tijd een roesttint, Cortenstaal look daar houden we enerzijds van, maar vooral, het plaatje klopt, dat is het belangrijkste.

Bedankt Kris en Sam!
Veel succes nog.

Andere interessante projecten