Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Over ACO


Eigen productie met engagement voor kwaliteit!

Wereldwijd leveren de 30 moderne en omgevingsvriendelijke productiesites van de ACO Groep afwateringsproducten met de hoogste kwaliteitsstandaarden af. Een jarenlange ervaring, voortdurend marktonderzoek en een creatief streven naar verbetering en innovatie bieden de solide basis voor de ontwikkeling van producten in diverse materialen: polyesterbeton, gewapend beton, gietijzer, roestvrij staal en kunststof.

ACO is met grote voorsprong ‘s werelds grootste producent van polyesterbeton. Eind jaren ’60 werden de eerste afwateringsgoten uit het chemisch resistente en 100 % recycleerbare polyesterbeton gemaakt, zij zijn momenteel nog in gebruik zonder enig vertoon van schade. 13 sites bieden polyesterbetonnen producten aan, zij brachten ACO op weg naar succes!

Lees verder

Reeds meer dan 30 jaar produceren wij duurzame olie-, vetafscheiders en pompputten uit gewapend beton voor inbouw in de grond. Voeg onze afscheidingsinstallaties uit metaal en kunststof hierbij en het maakt ons marktleider in Europa. De afscheiders uit beton worden voorzien van een hoogwaardige binnencoating, die voorkomt dat vervuilde vloeistoffen in het beton dringen. Deze productietechnologie maakt dat de afscheider na ‘zijn levensloop’ perfect recycleerbaar is. ‘Tijdens en na gebruik’ dragen de ACO producten zorg voor een net milieu! Hiermee spelen we in op de Europese richtlijnen die het restafval tot een minimum willen herleiden.

De gieterijen in Duitsland, te Kaiserslautern en Aarbergen, werden omgetoverd tot zeer competitieve, hoogtechnologische sites die veel erkenning genieten in de internationale markt. ‘The Michelbacher Hütte’ in Aarbergen is één van de oudste gieterijen in Duitsland, met een geschiedenis die teruggaat tot 1652.

Kenmerkend voor gietijzer is het robuuste karakter alsook de uitstekende corrosiebestendigheid. Daarenboven hebben gietijzer en beton nagenoeg dezelfde uitzettingscoëfficiënt, waardoor het afvoerhuis van de vloerrafvoerput zelfs bij sterke temperatuurstijgingen vast met de vloer verbonden blijft. Hierdoor zijn ze constructief gezien de beste partner om als brandveilige afvoerputten in te bouwen.

De ACO groep maakt wereldwijd producten uit roestvrij staal, na glas het meest hygiënische materiaal en bijgevolg ideaal voor gebruik op plaatsen waar hygiëne van essentieel belang is. Continue investeringen garanderen dat onze sites de meest moderne productie- en afwerkingstechnieken kunnen aanwenden om innovatieve en competitieve producten af te leveren.

Lees verder

ACO heeft de laatste jaren enorm veel geïnvesteerd in infrastructuur voor het produceren van producten uit kunststof. We verwerken diverse kunststoffen (PVC, polycarbonaat, polypropyleen en polyethyleen) via 3 diverse verwerkingsprocessen: injectie, rotatiegieten en extrusie.

ACO en ...

Familie

ACO is tot op de dag van vandaag in familiebezit. Het heden en de toekomst van de ACO-groep worden vertegenwoordigd door Hans-Julius Ahlmann en zijn zoon Iver Ahlmann, die in 2012 officieel is toegetreden tot het management van ACO Ahlmann SE & Co. KG. als managing partner.

Duurzaamheid

In veel kwetsbare gebieden van ons leven leveren de productoplossingen van ACO een belangrijke bijdrage aan milieubescherming, het creëren en onderhouden van infrastructuren en veiligheid in de industrie, handel en transport.

Kunst

Creatieve prestaties gedijen beter in een creatieve omgeving. Daarom is kunst een vaste bedrijfscultuur bij ACO.

Een van de jaarlijkse hoogtepunten van de kunst is de NordArt. Hans-Julius Ahlmann, managing partner van de ACO Group, lanceerde het evenement in 1999. Vandaag is NordArt de grootste tentoonstelling van hedendaagse kunst in Noord-Europa.

Sport

Bij ACO zijn sporten erg belangrijk. Lichaamsbeweging is niet alleen belangrijk voor lichaam en gezondheid. Uithouding, vechtlust en plezier in de competitie zijn ook ondernemerskwaliteiten.

Daarom worden niet alleen sporters uit verschillende disciplines gesponsord. Ook intern worden regelmatig sportevenementen georganiseerd.