Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

06-03-2023

Ik plaats een dakterras met tegeldragers, voorzie ik dan best een afvoergoot ?
#kleghetuit

Jawel !

Als je van plan bent om een dakterras aan te leggen dan kan het zeker interessant zijn om hiervoor tegeldragers te voorzien, maar zeker en vast ook een afvoerkanaal.

Drempelloos terras? Voorzie een afwateringskanaal!

Het valt me op hoe vaak dit gewoon niet voorzien wordt bij dakterrassen waar gewerkt wordt met tegels- of een plankenvloer op tegeldragers.

Men spreekt wel over de natuurlijke afvloeiing van regenwater via de open voegen maar dat is verre van optimaal. Het open voegen-systeem is geen duurzame oplossing, men weet dat deze op termijn zullen dichtslibben. Als je hoort dat plaasters soms minder dan 0,5 cm voeg voorzien, dan vraag ik mij waarlijk af hoe die dakterrassen er na enkele jaren zullen uitzien?


"Het open voegen-systeem is geen duurzame oplossing, men weet dat deze op termijn zullen dichtslibben."


Dries Aerts - Product Manager ACO


Dries

Product Manager voor het gamma ACO Drain alsook de afwatering voor grootkeukens en industrie. Vaak krijgen we dezelfde soort vragen, deze beantwoorden we met plezier.

Heb jij een vraag? Stel ze gerust!

Bovendien houdt men veel te weinig rekening met de technische voorlichting TV 244 van Buildwise (oude WTCB), die zegt dat de opstand minstens 15 cm moet zijn tenzij men een afwateringskanaal voorziet. Enkel op die manier kan de drempel gereduceerd worden tot 2 cm. Ook dat wordt te vaak genegeerd, merk ik, terwijl het ‘drempelloze’ bij terrassen zo populair is.

Ach, en dan heb ik het nog niet gehad over waterplassen die kunnen ontstaan omdat het water niet snel genoeg afgevoerd wordt of de schade die kan ontstaan aan de gevel door opspattend water.

Conclusie

Dus, mijn antwoord is héél duidelijk.
Optimaal afwateren op een dakterras is eigenlijk een ‘no brainer’ en daarom is het sowieso aangeraden om bij het plaatsen van een dakterras steeds een geschikte afvoergoot te voorzien, en niet enkel te rekenen op die voegen.

Aco Profiline Realisatie Tweed Brussel-2