Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Drempelloos wonen Euroline Discreet Inox BFL ACO H & G Terrasafwatering

12-06-2022

Wonen zonder drempels of opstapjes
Als de grens tussen binnen en buiten vervaagt

Het interieur naar buiten halen door tegels van binnen naadloos te laten overlopen in het terras, is iets dat we steeds vaker spotten in moderne woningen. En niet zonder reden: de leefruimte drempelloos doortrekken van binnen naar buiten is dé woningtrend.

Wat is drempelloos wonen?

Bij drempelluw of drempelloos wonen, loopt je binnenvloer bijna naadloos over in je buitenvloer. Je tegels in de keuken bijvoorbeeld worden doorgetrokken naar je terras buiten. Zonder drempels. Dit zorgt voor een strakke look en een optimaal wooncomfort. Regenwater wordt bovendien ingenieus afgevoerd via een afwateringssysteem. Het Euroline Discreet Inox BFL systeem biedt de ideale afwateringsoplossing voor drempelloos wonen.

Eén geheel

De grens tussen binnen en buiten vervaagt meer en meer. Het liefst van al brengen we ons interieur naar buiten. Dankzij een naadloze overgang is dit perfect mogelijk. Bij het plaatsen van grote glaspartijen, zonder drempel, dient er uiteraard rekening gehouden te worden met de afwatering. Regenwater moet buiten gehouden worden, slagregen mag niet binnenlopen, en ook water dat van de raamprofielen druipt, moet ergens naartoe.

De Euroline Discreet Inox afvoergoten met innovatief BFL-tussenstuk zijn zeer geschikt om tegen glaspartijen te plaatsen en bieden zo de perfecte oplossing voor afwatering. Bovendien is het een eenvoudig systeem: de gootlijn kan in elke bouwfase worden geïntegreerd. Zowel tijdens de ruwbouwwerken, bij het plaatsen van de ramen of bij de aanleg van het terras buiten. Het enige wat je moet doen, is zorgen dat je waterdichtingsmembraan onder het raam lang genoeg is.

Discrete afwatering

Maar hoe zit het nu precies met die waterafvoer? Het waterdichtingsmembraan (EPDM) dat onder het (schuif)raam of de deur zit, wordt met behulp van een tussenstuk, helemaal waterdicht en onzichtbaar in de afvoergoot geplaatst. Het inox tussenstuk beschikt over extra sijpelgaten en een doorlopend waterinloopprofiel. De grootste waterstroom komt van de ramen, en die verdwijnt in de afvoergoot via een sleuf. Zo verdwijnt dus slagregen of sijpelwater uit de raamprofielen in de goot. Waterinfiltratie naar binnen toe wordt zo volledig onmogelijk. Bovendien is alles netjes weggewerkt. Op de fijne sleuf na, is alles onzichtbaar. Jij geniet van een discrete waterafvoer, zonder opvallende roosters!

Dankzij het toegangselement, blijft de gootlijn helemaal toegankelijk. Hierdoor is er een groot onderhoudsgemak. Het Euroline Discreet systeem van ACO heeft ook hoekelementen waardoor het afwateringssysteem rondom de hele woning kan doorlopen.

Aco Euroline Discreet Inox Bfl Afwatering Drempelloos Wonen-17

Regenwater moet buiten gehouden worden, slagregen mag niet binnenlopen, en ook water dat van de raamprofielen druipt, moet ergens naartoe.


Drempelloze overgang van binnen naar buiten

Het inox tussenstuk beschikt over extra sijpelgaten en een doorlopend waterinloopprofiel. De grootste waterstroom komt van de ramen, en die verdwijnt in de afvoergoot via een sleuf.


Afwateringsoplossing

Heb je interesse in een discrete afwateringsoplossing voor je glaspartijen? Bezoek een ACO-verkooppunt in jouw buurt of blader door de brochure voor meer inspiratie.