Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Materiaal Polyesterbeton Afwatering

Wat zijn de unieke eigenschappen van polyesterbeton?

Dichtheid

De ACO gootelementen bieden bij dezelfde dichtheid veel hogere weerstandswaarden en een lager gewicht dan vergelijkbare betonproducten. Door hun beperkt gewicht zijn de gebruiksklare ACO kanalen makkelijker te hanteren, te plaatsen en worden de kosten verlaagd. Polyesterbeton vertoont slechts een waterindringing van 0,1 mm en is dus absoluut vloeistofdicht. Opliggend water droogt snel op, vorstschade is uitgesloten. Het gladde oppervlak van het ACO polyesterbeton laat water en vuildeeltjes snel afvloeien en is makkelijk te reinigen.


Bestendigheid

Vries-dooibestendigheid

Polyesterbeton voldoet aan de vereisten van DIN 1045-2 (toepassingsregels tot DIN EN 206-1) op de gemiddelde weersomstandigheden en de interne schade. Polyesterbeton is ingedeeld in blootstellingsklasse XF 4.

Chemische bestendigheid

Zoals kan worden afgeleid uit de ACO bestendigheidstabel is polymeerbeton zonder extra coatings bestand tegen agressieve media en zelfs onder extreme omstandigheden veelzijdig en langdurig inzetbaar. ACO draagt als onderneming het EN ISO 9001-certificaat.

Brandwerendheid

Een belangrijk criterium voor de toepassing van polymeerbeton in tunnels is de classificatie "niet-brandbaar". Het speciale polyesterbeton voor tunnelkanalen voldoet aan de vereisten van ZTV-ING en RABT.


Gewicht en kwaliteit

Lage prefab gewichten

Kost en bespaart middelen, vooral tijdens transport.
Vanwege aanzienlijk hogere sterktewaarden bij een vergelijkbare dichtheid zijn onze polymeerbetonproducten lichter dan conventionele betonproducten met hetzelfde draagvermogen. Het lage gewicht vereenvoudigt de handling, installatie, vermindert kosten en bespaart middelen, vooral tijdens transport.

Recycleerbaarheid

Polyesterbeton draagt ​​door zijn extreme duurzaamheid bij aan afvalpreventie. Het kan worden gerecycleerd en voldoet aan de afvalcode 17 0107 (mengsels van beton, bakstenen, tegels en keramiek). "Verordening betreffende de Europese afvalcatalogus" toegewezen aan mineraal afval.

Kwaliteitsproducten door kwaliteitsborging

ACO is een gecertificeerd bedrijf volgens DIN EN ISO 9001. De grondstoffen van polyesterbeton zijn onderworpen aan een strikte specificatie en continue kwaliteitscontrole. Naast zelfbewaking volgens DIN EN 1433 vinden regelmatig producttesten en externe bewaking door de Nederlandse Kiwa plaats. Typetests in overeenstemming met de Europese bouwproductenverordening 305/2011 en DIN EN 1433 worden uitgevoerd door de Güteschutz Beton- und Fertigteilwerke Nord e.V.


Vergelijking met beton


Enkele producten uit polyesterbeton

Het Euroline Galva rooster vinden we in de meeste Belgische tuinen terug. De naam ‘Galva’ verwijst naar het gebruikte materiaal, zijnde verzinkt staal of gegalvaniseerd staal. Naar prijs-kwaliteit is het een erg goede keuze voor de afwatering van een terras, een oprit of een tuinpad.

Ontdek het gamma