Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

20-05-2020

Wat kost een inloopdouche?

4. Douchebeslag: vanaf 200 euro

Een regendouche wint steeds meer aan populariteit, maar ook de standaard douchekop blijft het goed doen. Daarnaast heb je ook douchepanelen die je zowel langs boven als langs de zijkant besproeien. Daarnaast kan je ook kiezen voor een spaardouchekop waarmee je tot 13 liter water per minuut kan besparen. Douchebeslag heb je in verschillende materialen zoals chroom en roestvrij staal. De keuze die je maakt, speelt natuurlijk in op je budget. Wat de kraan betreft, heb je de keuze uit handmengkranen waarmee je met één of twee draaiknopen de temperatuur van het water regelt. Gemakkelijker is de thermostatische douche waarbij je de gewenste temperatuur instelt. Maar natuurlijk komt alles met een prijs. Voor je douchebeslag mag je beginnen rekenen vanaf 200 euro. Naargelang je voorkeuren kan dat bedrag al snel oplopen. Nog één tip: plaats je meerdere douchekoppen en verhoog je dus het mogelijke waterdebiet, bekijk dan zeker dat de afvoer dit goed kan verwerken. Ook al kunnen de meeste douchegoten al een hoog debiet aan.

5. Bouwmaterialen en plaatsing: ± 2.000 euro

Er komt natuurlijk heel wat kijken bij de installatie van een regendouche. Zo moet er chape gegoten worden met een bepaalde hellingsgraad, moet de douche waterdicht gemaakt worden en moeten de tegels verlijmd en gevoegd worden. Voor al het nodige materiaal ben je ongeveer 475 euro kwijt. De laatste – en waarschijnlijk grootste – kost die je maakt voor je inloopdouche, zijn de manuren. Het plaatsen van een inloopdouche neemt ongeveer vijf werkdagen van acht uur in beslag. Per uur betaal je de vakman ongeveer 40 euro. Dat wil zeggen dat je voor de plaatsing van je inloopdouche 1.600 euro betaalt aan werkuren.

De totaalsom

Wanneer we de rekensom doen en alle prijsbepalers optellen, komen we op een totaalsom van 3.500 euro voor een standaard inloopdouche, exclusief btw. Logischerwijze loopt deze prijs op naargelang je extra opties kiest zoals een speciale tegel, duurder glas of douchebeslag.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen je inloopdouche zélf te installeren en heel wat uit te sparen op de werkuren. Maar een inloopdouche plaatsen is niet eenvoudig en vraagt wat voorbereiding. En al zetten online instructiefilmpjes je snel op weg, ook de fabrikanten raden je aan dit te laten uitvoeren door een professional.

i.s.m. Livios Redactie – Jolijn Vandebeek

ACO. we care for water