Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Inloopdouche Douchegoten ShowerDrain S+ ShowerDrain B ShowerDrain Public ShowerDrain C ACO Douche

Wat kost een inloopdouche?

5. Bouwmaterialen en plaatsing: ± 2.000 euro

Er komt natuurlijk heel wat kijken bij de installatie van een regendouche. Zo moet er chape gegoten worden met een bepaalde hellingsgraad, moet de douche waterdicht gemaakt worden en moeten de tegels verlijmd en gevoegd worden. Voor al het nodige materiaal ben je ongeveer 475 euro kwijt. De laatste – en waarschijnlijk grootste – kost die je maakt voor je inloopdouche, zijn de manuren. Het plaatsen van een inloopdouche neemt ongeveer vijf werkdagen van acht uur in beslag. Per uur betaal je de vakman ongeveer 40 euro. Dat wil zeggen dat je voor de plaatsing van je inloopdouche 1.600 euro betaalt aan werkuren.

De totaalsom

Wanneer we de rekensom doen en alle prijsbepalers optellen, komen we op een totaalsom van 3.500 euro voor een standaard inloopdouche, exclusief btw. Logischerwijze loopt deze prijs op naargelang je extra opties kiest zoals een speciale tegel, duurder glas of douchebeslag.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen je inloopdouche zélf te installeren en heel wat uit te sparen op de werkuren. Maar een inloopdouche plaatsen is niet eenvoudig en vraagt wat voorbereiding. En al zetten online instructiefilmpjes je snel op weg, ook de fabrikanten raden je aan dit te laten uitvoeren door een professional.

i.s.m. Livios Redactie – Jolijn Vandebeek

20-05-2020

Andere interessante artikels