Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

02-06-2022

Regenwater slim gebruiken? Infiltreren is de oplossing!

We kunnen er niet omheen. Het klimaat verandert en die effecten merken we overal. Ook in onze tuin. Periodes van langdurige regenval of droogte zorgen voor problemen. Die kan je vermijden door regenwater te bufferen en te infiltreren in je tuin. Dat kan efficiënt én onzichtbaar met Infiltration Line, de ecologische infiltratieblokken van ACO.

Er komt steeds meer wetgeving over het bufferen en infiltreren van regenwater op ons eigen perceel. Die moet ons helpen om overlast en schade door extreem weer te vermijden. ACO helpt hier graag een handje bij en ontwikkelde hetInfiltration Line infiltratiesysteem. Hiermee vang je regenwater op en laat je het weer langzaam in de bodem indringen. Zo gaat dit kostbaar water niet verloren via de riolering, maar kan je het benutten voor je tuin.

Opvangen, opslaan en infiltreren

De Infiltration Line is een lijn met infiltratieblokken die je in een sleuf ingraaft. De infiltratieblokken nemen het water van het dak van je aanbouw, carport of tuinhuis op in speciaal daarvoor ontwikkelde rotswol. Die geeft het daarna langzaam weer vrij aan de ondergrond. Dit milieuvriendelijk systeem maakt zo jouw tuin klimaatbestendig. Bomen, hagen en planten zuigen grondwater op doorheen het infiltratiesysteem. Daar hoef je dus zelf niets voor te doen. Bovendien bespaar je op kostbaar drinkwater aangezien je niet moet sproeien in droge periodes.

Besparen op drinkwater

In de buurt van bomen, hagen of planten die in verhoogde bloembakken of in borders staan, kan het ook interessant zijn om daar infiltratieblokken te voorzien. Moet je de bloembakken nog aanleggen, dan kan je de blokken er ook onder plaatsen. Doordat ze het regenwater opvangen en geleidelijk aan weer afgeven, drogen je bomen, struiken en planten minder snel uit. Ook hier hoef je dus tijdens warme zomerdagen niet meteen je tuinslang boven te halen.

Einbau Infiltration Line Belgien

Onder of naast het terras

Ook het regenwater dat op je terras of valt, kan je opvangen via lijngoten of putjes en laten infiltreren. Via een buizensysteem worden de rotswolblokken van de Infiltration Line aangesloten op je gootleiding en/of de overloop van je regenwaterput. Zowel onder als vlak naast deze verhardingen kan je een sleuf en infiltratieblokken voorzien. Zo blijven er nooit plassen op je terrasstaan.

Afvoer van daken

Heb je achteraan in je tuin een tuinhuis, carport of pergola? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat het dakoppervlak heel wat regenwater opvangt, met soms grote plasvorming of zelfs schade aan je houten structuur als gevolg. Ook dit water kan je via de regenpijp makkelijk opvangen met de infiltratieblokken van ACO. Datzelfde geldt voor water komend van het dak van een aanbouw of veranda.

Wil je ook een klimaatbestendige tuin?

Wil je slim omspringen met overtollig water in je tuin of op je terras? Laat je inspireren door de verschillende mogelijkheden, neem contact op voor meer info of bezoek een verkooppunt in je buurt.