Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Inbouw Douchegoten ShowerDrain S+ Inloopdouche ACO Douche

27-10-2021

De installatie van een kaderloze douchegoot? Mooi, maar hoe pak je dat aan?

De innovatieve ShowerDrain S+ staat helemaal in het teken van eenvoud. Deze nieuwe douchegoot is ontworpen om vlot te installeren. De hoogte is eenvoudig af te stellen, je kan het bij elk soort tegel toepassen en indien gewenst kan je zelfs de lengte inkorten.

Om de installatie ook in moeilijke bouwsituaties zo eenvoudig mogelijk te maken, werd bij de ontwikkeling gekozen voor een modulair design. Afstelwerkzaamheden kunnen zonder gereedschap worden uitgevoerd.

Handige verpakking

De verpakking is tweedelig. De doos van het afvoerlichaam bevat alleen díe onderdelen die je nodig hebt om de afvoer te plaatsen. In de andere doos vind je het opzetstuk met rooster.

Wandmontage

De douchegoot kan in het midden of direct tegen de muur geplaatst worden. Bij montage tegen de muur kan je de ongebruikte rand eenvoudig verwijderen.

Alle lengtes zijn mogelijk

Het opzetstuk van de ShowerDrain S+ kan ter plaatse tot 80 mm ingekort worden (met een nieuwe slijpschijf). De douchegoten zijn eenvoudig koppelbaar, zonder extra hulpstukken.

Hoogteverstelling

Om de hoogte eenvoudig af te stellen is het afvoerlichaam uitgerust met gemakkelijk afbreekbare stelvoetjes. Je kan deze inkorten zonder gereedschap. Dankzij de verstelring kan je het opzetstuk met elke soort tegel gebruiken.

Beschermhoes

Het afvoerlichaam is beschermd door een kunststof beschermhoes. Wanneer de waterdichtingswerkzaamheden beginnen, kan deze hoes eenvoudig en stapsgewijs worden verwijderd. Eerst haal je de buitenste rand van de bescherming weg. De aparte ovale afdekking blijft de afvoer beschermen tegen vuil. Deze ovale afdekking verwijder je pas nadat de tegellijm voor het aanbrengen van de douchegoot is aangebracht.

Voorgemonteerd waterdichtingsmembraan

Het aangekleefde waterdichtingsmembraan zorgt voor een betrouwbare afdichting van het afvoerlichaam. Het blijft permanent met het afvoerlichaam verbonden.

Comfortabele uitlijning

De onopvallende ingebouwde helling van de douchegoot loopt aan beide zijden gelijkmatig uit. Het compensatieblokje, de ACO Pad, zorgt voor stabiele steunpunten voor de waterpas bij het uitlijnen van de douchegoot.

Bekijk ook deze handige installatievideo