Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

8-11-2023

Waarom brandwerende vloerluiken plaatsen?
#kleghetuit

De brandwerendheid is gewoon verzekerd.
Met brandwerende materialen voorkom je dat vuur, hitte en rook zich kan verder verspreiden. Wat betekent dat evacuatieroutes langer veilig blijven, de hulpdiensten beter hun werk kunnen doen en de schade geminimaliseerd wordt.

Betreffende onze vloerluiken, die zijn heel eenvoudig om te plaatsen en je bespaart er enkele uren werk mee omdat je geen extra bekisting moet maken. Alleen maar voordelen dus.

Brandveiligheid klinkt banaal, maar het is en blijft een heel belangrijk aandachtspunt. Bij ACO bieden we deksels aan voor technische ruimtes of bij ondergrondse parkeergarages, ruimtes die een grotere brandlast hebben.

Zo is er de laatste jaren heel wat veranderd in het wagenpark, de toename van het aantal hybride of elektrische wagens, de auto-industrie gebruikt ook meer brandbaar materiaal. Dat maakt dat de parkeergarages hier ook op moeten voorzien worden. En deze veranderingen houden we bij ACO best nauwlettend in het oog.


"Met brandwerende vloerluiken behoud je de brandwerendheid van Promat® panelen én de vrije toegang tot de ruimte eronder."


Christian Dawance - Product Manager ACO


Waar plaatsen we deze brandwerende deksels?

Brandwerende vloerluiken worden op diverse plaatsen geïnstalleerd waar brandbeveiliging een prioriteit is, dat lijkt me evident. Dus zowel commerciële als openbare gebouwen, maar natuurlijk ook industriële sites, wooncomplexen en ondergrondse ruimtes.

En kan het deksel ook bij zwaar verkeer gebruikt worden?

Er is een zeer uitgebreid assortiment aan vloerluiken met verschillende belastingklassen, van licht voetgangersverkeer (A15) tot zwaar wegenisverkeer (D400). De vloerluiken kunnen ook betegeld worden, of met klinkers gevuld worden. Zelfs een robuuste antislip traanplaatafwerking is mogelijk, met of zonder openingshulp.

Zijn deze ruimtes vandaag dan nog niet brandveilig?

Zeker wel, althans zolang ze zich houden aan de wettelijke geldende normeringen. Gewoonlijk wordt het vloerluik onderaan met behulp van Promat® panelen brandwerend afgedicht. Maar het nadeel is dat je dan geen toegang meer hebt. Met brandwerende vloerluiken heb je dat probleem niet meer, je behoudt de brandwerendheid en de vrije toegang. Bovendien zijn ze voor de standaard afmetingen goedgekeurd door het erkend extern controle organisme PAVUS sa.

Neem gerust contact op bij vragen of voor meer info, wij zijn er om te helpen !