Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn vetafscheider goed blijft werken?
#kleghetuit

Niemand zal ontkennen dat het belangrijk is om apparaten goed te onderhouden. Maar laten we eerlijk zijn, het onderhouden van een vetafscheider kan een gedoe lijken en wordt vaak uitgesteld of zelfs vergeten. Toch zijn de gevolgen van slecht onderhoud behoorlijk vervelend. Stel je voor dat je keuken moet sluiten vanwege verstoppingen en nare geurtjes. Dat kan je veel geld kosten.

Uit ons onderzoek blijkt dat veel bedrijven hun vetafscheider slechts twee keer per jaar laten onderhouden, wat eigenlijk te weinig is. Wij raden aan om de afscheider minstens om de twee maanden te laten ledigen en schoonmaken door een erkende partner.

Christian Dawance

“Wij raden aan om de afscheider minstens om de twee maanden te laten ledigen en schoonmaken door een erkende partner.”

Christian Dawance
Product Manager ACO

Hoe wordt het onderhoud eigenlijk uitgevoerd?

Gelukkig hoef je dit als eigenaar niet zelf te doen, want daar zijn erkende bedrijven voor. Zij ledigen de vetafscheider, maken hem goed schoon en vullen hem weer met zuiver water. Het is belangrijk om alles netjes bij te houden in een logboek, de periodieke onderhoudsbeurten inclusief controles en meetresultaten.

Bij ACO kun je voor de geautomatiseerde vrijstaande vetafscheiders, een inspectiecontract afsluiten, wat we ten zeerste aanbevelen. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over de staat van de installatie en wordt een tijdige en professionele uitvoering gegarandeerd.

Als eigenaar is het wel jouw verantwoordelijkheid om regelmatig de afscheider te laten ledigen door een erkende ledigingsfirma.

Wist je dat een vetalarm (= vetlaag detectiesysteem) kan helpen om de ledigingsfrequentie te optimaliseren ?

Voor meer details kun je de gebruikershandleiding raadplegen:
________

Download