Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

28-01-2019

De trends over onze tuinen, laat je inspireren ...

3. Ecologie

Klimaatverandering, ook een woord dat de laatste jaren meer in de mond werd genomen, en terecht. We krijgen steeds meer te maken met wateroverlast in de tuin. Er valt meer regen in korte tijd waarbij ondergronden die moeilijk water doorlaten niet genoeg water infiltreren met als gevolg dat water blijft staan, rotting ontstaat bij planten en blijvende schade zichtbaar is op ons gazon. “Beter voorkomen dan genezen” !
We kunnen dit perfect preventief aanpakken, maar hoe ?

  1. Infiltratieblokken voor tijdelijke wateropvang
  2. Verbeteren van de grondstructuur waardoor deze beter waterdoorlatend worden
  3. Aanleggen van hemelwater afvoergoten
  4. Waterdoorlatende zones zoals grind

4. Combineren van materialen

Combineren van verschillende materialen, texturen en kleuren is nog steeds in ! Door contrasterende combinaties in je tuin aan te brengen creëer je een gevoel van levendigheid. De tijd van complete tuinen en opritten in blauwe steen of in klinkers van eenzelfde kleur is voorbij. In elk tuinconcept wordt er gespeeld met strakke tegels in diverse maten, de vrij ruwe kleiklinkers, ..., graspartijen en dolomiet.

Andere interessante artikels