Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Afwatering Afvoergoten Roostergoten Euroline Voronoï Euroline Gietijzer ACO H & G

De grote troeven van gietijzeren roosters

Uitstraling en design

Wie zijn bestrating graag een natuurlijke en rustieke uitstraling geeft, kan nu kiezen voor het nieuwe Euroline Voronoï gietijzeren rooster dat begin 2020 een Red Dot Award voor Product Design won. Het design hiervan is gebaseerd op het Voronoï-diagram, een meetkundige manier om oppervlaktes in te delen waarvan de structuur ook vaak in de natuur voorkomt. Denk maar aan de vlekken op de vacht van een giraf, het patroon van gebarsten aarde of de vleugels van een libel.

Net omwille van zijn unieke design kozen de eigenaars van taverne ‘Het Bos’ in Merchtem voor de Euroline Voronoï bij de heraanleg van hun terras. “Het design dat volledig aanleunt bij de natuur in een duurzaam en natuurlijk materiaal past perfect bij ons. Bovendien krijgt het gietijzer na enige tijd een roesttint. Daar houden we van en het zorgt ervoor dat het plaatje klopt”, vertelt Sam, ex-student architectuur en huidige eigenaar van de taverne.

Gietijzer combineren

Omwille van zijn specifieke eigenschappen let je wel best op met welke materialen je een afvoergoot met gietijzeren rooster combineert. Leg je bijvoorbeeld een gietijzeren rooster in een natuurstenen bestrating? Dan zal je zien dat het ijzer afgaat op de steen. Natuursteen is immers poreus en dus sneller onderhevig aan verkleuring. Om dit te voorkomen, kan je eventueel kiezen voor een gepoederlakte coating.

18-11-2020

Andere interessante artikels