Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

De Franse designer, Franck Magné geeft de klassieke afvoergoot een extra dimensie!

Wie is Franck Magné?

Franck is een ontwerper die begaan is met de milieuproblematiek. Hij kreeg de Ademe-prijs voor zijn werk en ging later samenwerken met EDF R&D en innovatieve kmo's rond toekomstgerichte producten en diensten die gericht zijn op het verminderen van het energieverbruik.

Studio Franck Magné ontwikkelt multidisciplinaire projecten op het gebied van productontwerp, ruimtelijke inrichting en interactiedesign. Zijn projecten ontstaan vanuit de observatie van nieuwe gedragingen Deze aanpak wordt toegepast op een breed scala van voorwerpen, van tafeldecoratie tot luxehorloges en innovatieve architectuur. Samen met zijn partner SAG France creëerde Franck het buitenmeubelmerk “Objets.Publics”, waarvan hij momenteel artistiek directeur en ontwerper is.

Franck is laureaat van de internationale wedstrijd Off/on, winnaar van de Coram International Design Award en studeerde af aan de Ecole Nationale Supérieure de Création Industrielle. In 2015 ontving hij de speciale designprijs tijdens de Muuuz International Awards.

Waarom samenwerken met ACO ?

"Als ontwerper was het ACO-project voor mij een ware uitdaging. Het was namelijk zeer interessant mij te verdiepen in dit alledaags object, dat alleen in verband werd gebracht met technische evoluties, maar volledig voorbijging aan het ontwerpaspect.

Het was een project waar zowel het esthetische als de technische en duurzame dimensie van het werk aan bod kwam. Het kwam erop aan een architecturale identiteit, een maatschappelijke en ecologische link te creëren. Ervoor te zorgen dat dit element eindelijk respect kreeg. Bovendien gaf ACO mij een grote creatieve vrijheid om een product te ontwerpen dat origineel is en iets verandert."

14-06-2019

Andere interessante artikels