Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

29-01-2021

De tuintrends van 2021

3. Je tuin klimaatbestendig maken

Klimaatverandering, klimaat adaptief, opwarming van de aarde, droogte, waterschaarste, ecologie, milieu, duurzaamheid … allemaal recente bewoordingen waar onze grootouders amper iets over hoorden. Het is ondertussen alomtegenwoordig maar het heeft vooral ook impact op hoe wij zullen bouwen of hoe wij onze tuinen zullen inrichten. Ecologische tuinaannemers zijn al lang geen geitenwollensokken-dragers meer, ze schieten werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Dat we steeds meer ons steentje zullen moeten bijdragen om moeder natuur te beschermen, dat staat vast. Dat heel wat mensen die eerste steentjes al gelegd hebben is een feit. Wie heeft er trouwens geen baat bij om zijn of haar tuin bestendig te maken tegen klimaatveranderingen?

Volgens de Belgische federatie van de groenvoorzieners zou het aantal aanvragen bij tuinaannemers fors gestegen zijn. Ook dat is een trend die nog meer zal toenemen, we hebben geen tijd of zin meer om onze tuin te onderhouden, én we laten ons graag helpen bij het bedenken van een mooie en ecologische tuin.

Met onze infiltratieoplossingen laat je geen regenwater verloren gaan en zo ben je al op weg naar een klimaatbestendige tuin.

4. Lang leve wildgroei en de romantische bloemenweides

Ook dit fenomeen wint aan populariteit. Beplantingen die ogen als een bloemenweide zijn trendy. Ze brengen leven en kleur in je tuin, ze vergen weinig onderhoud en ze vervullen ook een ecologische functie. Sommige planten bieden een reële meerwaarde voor de biodiversiteit.


ask ACO

Waar kunnen we jou mee helpen?


Vind je niet meteen wat je zoekt?

Contacteer ons op 052 38 17 70 of vul dit formulier in en we nemen zelf contact met je op.


Zoek je een verkooppunt?

Met onze dealerlocator vind je snel het dichtsbijzijnde verkooppunt.


Ontvang je graag onze nieuwsbrief?

Schrijf je snel in indien je graag relevante info krijgt over nieuwe producten, concepten en intrigerende projecten.