Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Klimaatbewust leven Infiltratie Infiltra 2.0 Infiltration Line Gully Area Gravel Grid ACO H & G

Slim omgaan met je regenwater? Infiltreren is dé oplossing

Infiltratie overal in je tuin

Heb je achteraan in je tuin een tuinhuis, carport of pergola staan? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat het dakoppervlak heel wat hemelwater opvangt, met soms grote plasvorming of zelfs schade aan je houten structuur als gevolg. Om dat te voorkomen is er de Gully, een infiltrerende afvoerput die je helpt een efficiënte afwatering te bekomen zonder aansluiting op de riolering. Verder hebben we ook handige gras- en grinddallen die je helpen waterdoorlatende zones te creëren in je tuinbestrating. Ons volledige gamma voorziet dus alles wat je nodig hebt voor een optimale infiltratie.

Inspectieschacht

Of je nu kiest voor de Infiltra 2.0 of de Infiltration line, vergeet zeker niet om een inspectieschacht met vuilvangmandje te voorzien. De fijne mazen van het mandje houden bladeren en ander vuil tegen om te voorkomen dat het infiltratiesysteem dichtslibt. Na het inbouwen, vul je de put met materiaal dat geschikt is voor infiltratie zoals aarde of zand. Zo blijft de inspectieschacht snel toegankelijk voor een (half)jaarlijks nazicht en kan je het vuilvangmandje wanneer nodig gemakkelijk reinigen.

Infiltratiesysteem plaatsen

Als je een infiltratiesysteem wil inbouwen in je tuin, houd je best rekening met een aantal belangrijke parameters. Die moeten gunstig zijn alvorens je een infiltratiesysteem kan plaatsen. Zo moet de grond in de eerste plaats een goede infiltratiecapaciteit hebben. Stevige kleigrond zal bijvoorbeeld moeilijk infiltratie toelaten. Daarnaast mag het grondwaterpeil ook niet te hoog zijn en mag je geen infiltratiesysteem plaatsen in een drinkwatergebied.

Kan je deze parameters allemaal afvinken en wil je graag een klimaatbestendige tuin? Kijk dan op onze website voor meer informatie over onze infiltratiesystemen of breng een bezoek aan het dichtstbijzijnde ACO-verkooppuntom meteen aan de slag te gaan.

02-02-2021

Andere interessante artikels