Producten > Woning, terras en oprit > Vloerafvoerputten voor garage en kelder > Vloerafvoerputten uit gietijzer voor garage en kelder
  VLOERAFVOERPUTTEN VOOR GARAGE EN KELDER
 Onverwoestbaar? Gietijzer natuurlijk! 
 
Gietijzer is oersterk en levert duurzame afvoerputten voor werkplaatsen, kelders, garages, provisiekamers, ...
Ze worden meestel gebruikt in betonvloeren en hebben een zichtbare oppervlakte van 20 cm op 20 cm.
De sleufroosters, met asfalt-coating, hebben een zeer goede inloopcapaciteit en zijn net als de lichamen genormeerd voor belastingsklasse L 15. 
De variant zonder waterslot heeft de belastingsklasse M 125 en wordt meestal aangewend in ondergrondse garages.

De afvoerputten hebben een afvoerhuis met geïntegreerde stankafsluiter en een emmertje uit PVC dat alle vuildeeltjes opvangt.
Er is de keuze voor een horizontale of verticale uitloop met een afvoercapaciteit van 2 liter per seconde.
De lichamen zijn zo gemaakt dat er steeds een goede toegang tot de uitloop is, zo is de uitvoering met horizontale uitloop voorzien van een toezichtselement. Verankeringselementen garanderen een stevige inbouw.

Naast vloerafvoerputten biedt ACO ook een reeks regenafvoeren en -afvoerputten uit gietijzer voor inbouw aan de voet van regenafvoerpijpen. Het regenwater, dat van daken of terrassen komt via de afvoerpijpen, valt rechtstreeks in de regenafvoer. Een emmer of een zeefrooster vangt vuil op en verhindert het verstoppen van het ondergrondse buizenstelsel. De afvoerpijp wordt aangesloten op de inlaat van de regenafvoer, de uitlaat op de ondergrondse afvoerleiding.
De regenafvoeren en -afvoerputten zijn gegrondeerd en bestaan uit een ééndelig of meerdelig huis, met inlaat, uitlaat, emmer of zeefrooster en ontstoppingsstuk met deksel (belastingsklasse K 3 of L 15). Men gebruikt de termen regenafvoeren en regenafvoerputten als er respectievelijk geen en wel een waterslot ingebouwd is.


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Documentatie
Brochure gietijzer:

Bekijken

Downloaden
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen