Producten > Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen > Balkonafvoeren uit roestvrij staal
  ACO zorgt voor een duurzaam balkon
  << ZO MOET HET NIET

Het belang van een efficiënte balkonafwatering
In samenspraak met toonaangevende producenten van waterdichtingsmembranen, ontwikkelde ACO een efficiënt en duurzaam antwoord op de problematiek van schade ten gevolge van stagnerend of insijpelend water bij toepassing op ondermeer balkons, parkings en esplanades. Bij vorst zet water uit, deze uitzetting beschadigt op haar beurt de betonlaag. De wapeningsstructuur gaat roesten en zo komen we tot bij de problematiek van betonrot, die de stabiliteit sterk ondermijnt. Het is daarom van essentiëel belang dat waterdichtingsmembranen en afvoerputten duurzaam en naadloos op mekaar aan te sluiten.

Inox, het enige perfecte materiaal voor deze toepassing
Onderzoek wijst uit dat inox of roestvrij staal het enige materiaal is waarop vloeibare en elastische waterdichtingsmembranen zich feilloos en langdurig hechten. Plastic is sterk onderhevig aan uitzetting onder invloed van temperatuursschommelingen en vertoont de neiging om na verloop van tijd te barsten. Aluminium gaat oxideren en vormt zo een witte corrosieve laag die ervoor zorgt dat het waterdichtingsmembraan na verloop van tijd niet meer perfect hecht. Met dit gamma inox

(AISI 304) of roestvrijstalen waterafvoerputten, formuleert ACO een uitermate kwalitatief antwoord voor de aansluiting van waterdichtingsmembranen voor specifieke toepassingen voor balkons, garages, parkings en esplanades. Bij elke afvoerput is een ruime kleefplaat of inloopsleuf voorzien om het waterdichtingsmembraan perfect op aan te sluiten. Projectmatig maatwerk is mogelijk voor grotere oplages en in samenspraak. Indien door omstandigheden vereist, bestaat de mogelijkheid tot uitvoering in AISI 316.

Roestvrij staal of inox heeft als materiaal in deze toepassing veel voordelen (t.o.v. kunststof):
 Perfecte aanhechting van de membramen, dus perfecte waterdichtingen.
 Duurzaam en vandalismebestendig materiaal.
 Weersbestendig materiaal.
 Esthetisch.
 Steviger dan kunststof, niet breekbaar, ...


balkon_4
Model BA-SP

De standaard balkonafvoer voor opvang van oppervlaktewater van grotere balkons.

 lees meer


balkon_6
Model BA-E10

De standaard balkonafvoer voor opvang van oppervlaktewater van kleinere balkons.

 lees meer


Balkonafvoer BA-DF
Model BA-DF

De standaard balkonafvoer die de afvoerbuis van het hogerliggend balkon verbindt. Speciaal aangepast voor specifieke toepassingen voor een gietvloer, afgewerkt met verfvlokken of een betegelde vloer.

lees meer


ba-p150-p200_thumb

Model BA-P 150 en BA-P 200

Basismodel voor gebruik in combinatie met tegelvloer.

 lees meer


garageafvoerput_thumb
Garageafvoerput

Voor aansluiting op waterdichtingsmembraan toepassing voor garages.

 lees meer


esplanadeafvoergoot_thumb

Esplanadeafvoergoot

Voor aansluiting op waterdichtingsmembraan toepassing voor esplanades.

 lees meer


parkingafvoergoot_thumb
Parkingafvoergoot

Voor aansluiting op waterdichtingsmambraan toepassing voor parkings.

 lees meer

Aanbod ACO biedt plaatser en bouwheer extra voordelen

Vele verzekeringsmaatschappijen bieden de aannemer een polis aan die hem dekt tegen beroepsfouten. Deze polis wordt alleen toegekend bij het gebruik van bepaalde materialen en het uitvoeren van de werken volgens een welbepaalde procedure. De balkonafvoeren van ACO, aldus ontwikkeld in samenspraak met de belangrijkste partners in dit domein, voldoen aan de eisen van de verzekering. Dit biedt zekerheid voor de bouwheer/aannemer en duurzame constructies, waarmee we terug tot de basis van deze rubriek komen. Eenvoudige balkonputjes of slechte copyen van de onze voldoen zeker niet aan dit ideaal, laat staan dat de verzekering er borg voor wil staan.

ACO, de partner voor een afwatering in combinatie met waterdichtingsmembranen

Waterdichtingsmembranen worden in tal van toepassingen gebruikt, zowel binnen als buiten. Reeds jaren staan onze technici in contact met studiebureaus, architecten, ingenieurs en aannemers om voor elke toepassing een afwatering op maat aan te bieden: in grootkeukens en wasplaatsen, in inloopdouches van wellnesscentra en particuliere woningen, in terrassen en balkons, rondom zwembaden, ... Steeds tot uw dienst! 


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV