Producten > Buitenomgeving, wegenbouw en publieke parkings > Inleiding afvoergoten > Veiligheidsvoeg
  VEILIGHEIDSVOEG
Milieuvervuilende vloeistoffen veilig afvoeren 

Het ACO veiligheidsvoegprincipe (SF) biedt een optimale veiligheid bij het afvoeren van milieuvervuilende vloeistoffen. Door de voorgevormde veiligheidsvoeg blijft er na de klassieke inbouw een uitsparing tussen de gootnaden van de gootelementen, die uitsparing wordt met ACO voegmassa opgevuld. De voegmassa heeft een vergelijkbare chemische bestendigheid als polyesterbeton. Het SF-principe is KIWA-gekeurd en zorgt voor een 100 % vloeistofdichte en chemisch resistente gootlijn. Het afkitten wordt meestal toegepast in industriële zones, bij pompstations, of afvul- en overslagplaatsen. Vervuild water mag immers niet in de ondergrond komen.
 
1
Voor het opvullen van de ACO veiligheidsvoeg (SF) gebruikt men de driedelige verwerkingsset (art. nr. 01376):
een mengstandaard, een industrieel pistool en een mengspiraal.
2
Belangrijk! Alvorens de kanalen in te bouwen en de gootnaden af te kitten, dient de ondergrond gereinigd te worden. Bramen, stof, vuil, olie en bestanddelen die een goede hechting bemoeilijken, dienen verwijderd te worden.
3
Vóór het instrijken de ondergrond nogmaals schoonvegen, dan een dunne laag ACO primer systeem A met kwast of doek aanbrengen op de zijkanten (niet op de bodem) van de uitsparing.
4
Koker met 2-componenten ACO voegmassa systeem A of Eurolastic TK 63 S in de mengstandaard plaatsen. Verwijder de afdekklep. Het B-verhardingscomponent ligt op het A-component. Beide componenten, met de in een boormachine geplaatste mengspiraal, tenminste 3 minuten bij maximaal 400 omw./minuut mengen tot een homogene massa.
5
Verwijder de kunststof drukplaat ...
6
... en plaats de koker in het industrieel pistool.
7
Vul de ACO-veiligheidsvoeg (SF) op.
8
Met een plamuurmes of spatel, in een zeepoplossing ondergedompeld, het voegoppervlak gladstrijken. Uithardingstijd:
Primer: 1 tot max. 4 uur bij 20 °C
Veiligheidsvoeg: 24 uur bij 20 °C

Downloads
Bestendigheidstabel pdf / 0.1 mb


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV