Producten > Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen > Vetafscheiders > Hevelinstallaties voor vetafscheiders > Upstream Tank
  UPSTREAM TANK
Afvalwater naar de vetafscheider pompen zonder problemen 

Het vethoudend afvalwater moet met een vrij verval van minstens 1:50 (2%) naar de vetafscheider toelopen. Daar waar constructief gezien geen gravitaire afwatering mogelijk is en de toevoerhoogte naar de vetafscheider te laag zit, biedt ACO Passavant deze speciale Upstream Tank verdringingspompen aan, welke toelaten het vethoudend afvalwater rechtstreeks in de vetafscheider te pompen.

Traditionele hevelinstallaties
zijn hiervoor niet geschikt daar de aanwezige vetten in het afvalwater intensief worden vermengd. De ontstane wervelingen bemoeilijken het afscheidingproces en het overschrijden van de toegelaten grenswaarden aan de uitlaat van de vetafscheider is hierbij onvermijdelijk. Tevens zullen deze hevelinstallaties na een tijdje vervetten waardoor de werking ervan niet meer gegarandeerd blijft.

Met onze ACO Upstream Tank hevelinstallaties kan men deze nadelen wel nagenoeg helemaal eliminerenZe worden niet beïnvloed door de aanwezige vetten in het afvalwater en de afvalwaterstroom wordt in de vetafscheidergedrukt/geschoven’, waardoor wervelingen worden vermeden.

Dankzij een extern, microcompressor gestuurd, luchtbel-inblaassysteem, is een betrouwbare, vetvrije werking van de niveausturing gegarandeerd.

Het geheel bestaat uit een compact kunststof opvangbekken met 2 bovenop geplaatste, excentrische verdringingspompen. Ze hebben een minimale energie-overdracht bij het opvoeren van het afvalwater. Het opvoerdebiet bedraagt 2 tot 10 l/s, of 7,2 tot 36 m³/h.

  Voordelen
Compacte bouwvorm.
Pompen en schakelende onderdelen vrij toegankelijk.
Resistent tegen chemische invloeden.
Bedrijfszeker dankzij microcompressor gestuurd luchtbel-inblaassysteem.
Geschikt voor huishoudelijk afvalwater.
Geschikt voor vethoudend afvalwater.
Minimale energie-overdracht door gebruik van verdringingspompen.
Gering energieverbruik.

 


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen