Producten > Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen > Terugstuwingsbeveiligingen en pompen > Triplex-K
  TRIPLEX-K
 Waterellende voorkomen! 

De Triplex-K doet dienst als terugstuwingsbeveiliging in kelders en ruimten die onder het niveau van de riolering liggen. Hierdoor is de kans op terugstuwend vuil water en bijhorende waterellende vrij groot. De Triplex-K, te gebruiken tot 5 meter onder het terugstuwingsniveau (0,5 bar), sluit zich met een dubbele klep af van zodra terugstuwend water de kop opsteekt. De Triplex-K is volledig uit kunststof. Het systeem is te integreren in de vloerplaat of als opbouw tegen een op de muren liggend buizenstelsel.

De Triplex-K terugstuwingsbeveiliging heeft een uitloop van diameter 110 mm of 160 mm voor aansluiting op de kunststof rioleringsbuis. Hierin zijn 2 terugslagkleppen en een met de hand regelbare noodafsluiting geïntegreerd. Reinigings- en inspectie-openingen zijn voorzien. De mogelijkheid bestaat om de vloeistofdichtheid te testen met een speciaal proefelement. De Triplex-K is een Type 2 terugstuwingsbeveiliging in conformiteit met de Europese norm EN 13564. De variant voor inbouw in de vloerplaat heeft een telescopisch verstelbaar opbouwschacht met afdekplaat die voldoet aan belastingsklasse K3. Het deksel is omkeerbaar, massief kunststof langs de ene zijde en betegelbaar langs de andere zijde.

Toebehoren voor een waterdichte aansluiting op de chapelaag/betonplaat zijn verkrijgbaar. De Triplex-K wordt enkel gebruikt op een fecaliënvrij afvoerstelsel. Het systeem kan wel uitgerust worden met een conversiekit met motor, zodoende kan de Triplex-K ook aangesloten worden op de afvoeren van toiletten.

  Voordelen
Kleine investering tegen wateroverlast.

Mits kleine aanpassing ook te gebruiken op toiletafvoerbuizen.
Aldus opwaardeerbaar tot Quatrix-K.

  Dubbele veiligheid dankzij 2 ingebouwde kleppen. 
  Met noodafsluiting.
Perfect vloeistofdicht te integreren in vloerplaat of op blootliggend buizenstelsel. 
Groot inspectie- en reinigingsdeksel.
Deksel omkeerbaar, massief kunststof of betegelbaar.
   
   
   

[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Documentatie
Download hier:

Brochure Terugstuwings-beveiligingen

Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen