Producten > Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen > Deksels > TopTek GS 2.0 Ultrasteel
  TOPTEK GS 2.0 ULTRASTEEL
 Robuustheid en toegankelijkheid hand in hand! 
TopTek Paving GS TopTek GS 2.0 Ultrasteel TopTek GS/SS

De TopTek 2.0 GS-tegeldeksels worden hoofdzakelijk gebruikt in binnen- of buitentoepassingen met een meer publiek, niet-residentieel karakter, daar waar water- en reukdichtheid een must is en een hoge belastingsklasse vereist is. Hiervoor zorgt een dubbele rubberen afdichting.

Ze zijn robuust en hebben een door de Europese Norm EN 124 gecertificeerde belastingsklasse van C 250 kN.

TopTek GS 2.0 Ultrasteel TopTek GS 2.0 Ultrasteel

De TopTek GS 2.0 (Galvanised Steel) tegeldeksels zijn vervaardigd uit het innovatieve Ultrasteel®, met een staalkwaliteit 1.0037 en zijn thermisch verzinkt volgens EN ISO 1461. Materiaaldikte voor kader en deksel bedraagt minstens 2 mm. UltraSTEEL® is geproduceerd volgens een gepatenteerd procédé. Het staal wordt koud gerold waarbij een 3D structuur in de plaat aangebracht wordt. Hierdoor wordt de effectieve dikte met een factor twee verhoogd. Het materiaal wordt sterker terwijl er aanzienlijk minder materiaal nodig is. Een duurzame en tegelijk sterke oplossing! Deksels gemaakt van UltraSTEEL zijn niet alleen sterker, maar ook lichter. In de grafiek is een vergelijking gemaakt tussen vlak materiaal en UltraSTEEL. Het materiaal kan een zwaardere last dragen en is bovendien 31% stijver dan verzinkt staal.   

Teneinde de hoge belastingsklasse te bekomen, is de bodemplaat verdiept en voorzien van een aangepast voorgevormde inliggende kruisnetwapening. De kaderhoogte is een vast gegeven en bedraagt 82,5 mm. De dekselhoogte daarentegen bestaat, in functie van de gekozen belastingsklasse en grootte, uit meerdere hoogtes: 70 mm, 110 mm, 140 mm.

Diverse plooibare verankeringvinnen laten een degelijke verankering in de omliggende bevloering toe. Tevens worden er meerdere afstandplaatjes meegeleverd. Tijdens de plaatsing houden ze kader en deksel op dezelfde afstand. Een in het kader ingeklemde dubbele dichtingsring garandeert een water- en geurdichte uitvoering. Het deksel wordt in elk hoek verschroefd met 4 inox inbusbouten en aldus stevig aangedrukt.

Met de handige 2 in 1 hef- en bedieningsleutels draait men enerzijds de bouten open of dicht, anderzijds worden zij aangewend om het deksel uit te lichten en terug te plaatsen. Dankzij de schuine randen en de hefsleutels met verlengde pin bekomt men een 'zelfuitlichtend' deksel. Doorheen de jaren blijft de schachtafdekking makkelijk te openen, gebruiksvriendelijkheid is gegarandeerd!

De vierkante hoekprofielen zorgen voor een perfecte aansluiting met de betegeling en een mooi afgewerkt geheel. De dopjes uit kunststof gaan vuilophoping, in de zeshoekige inkepingen van de inbusbouten, tegen en bieden een esthetische meerwaarde.

 naar de Assist versie

 

 Voordelen

Esthetisch en maatvast.

Handig en makkelijk te plaatsen.

Robuuste uitvoering in Ultrasteel®.

 

Belastingsklasse tot C 250 kN.

Gebruiksvriendelijk.

Reuk- en druipwaterdicht.


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Documentatie
ACO Cover:

Bekijken

Downloaden

Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen
Inbouwvoorschriften