Producten > Buitenomgeving, wegenbouw en publieke parkings > Brugafvoeren > Spoorwegbruggen
  SPOORWEGBRUGGEN
Brugafvoeren voor spoorweg- of ballastbruggen 

Deze brugafvoeren zijn speciaal ontworpen om in te bouwen in een betonnen constructie voorzien van een grindballast. Ze worden niet aan verkeersbelastingen onderworpen.

ACO Passavant beschikt over meerdere uitvoeringen:

Een eerste uitvoering is geschikt om in te werken in een glijbekisting, om als onderdeel van een prefabplaat met een dikte van 250 mm, 300 mm of 350 mm te worden ingestort. Het bolvormige rooster Ø 225 mm is d.m.v. inox bevestigngen bevestigd aan het lichaam. en aldus beveiligd tegen diefstal en tegen het onbevoegd openen door derden. Het afvoerlichaam heeft een inwendige aansluitdiameter DN 100 of DN 150.

Een tweede robustere uitvoering is eveneens geschikt om in te werken in een glijbekisting, om als onderdeel van een prefabplaat met een dikte van 300 mm of 350 mm te worden ingestort. Het bolvormige rooster Ø 450 mm is verschroefd en aldus beveiligd tegen diefstal en tegen het onbevoegd openen door derden. Het afvoerlichaam heeft een inwendige aansluitdiameter DN 200. Het bolrooster fixeert de gietijzeren klemring welke voorzien is van 6 sijpelopeningen om het indringende sijpelwater van het waterdichtingsmembraan te kunnen afvoeren

Een derde uitvoering is meerdelig opgebouwd, zijnde een onderlichaam en een bovendeel uit gietijzer dat afgedekt wordt met een rooster voorzien van 90 kleine ronde gaten met een doormeter Ø 22 mm. Deze waterslikker, heeft een rooster met buitenafmeting van 500 x 500 mm met een doorlatend oppervlak van 342 cm². Het onderlichaam heeft een verticale of horizontale uitlaat DN 150 (Ø 160 mm). Er is een brede kleefrand Ø 585 mm (volgens EN 1253) en extra verschroefde flensring voor het aanbrengen van een waterdichtingslaag voorzien. Sijpelopeningen in de spanring garanderen een efficiënte afvoer van het sijpelwater ter bescherming van het kunstwerk. Het bovendeel is, aan de hand van een klemring, traploos in hoogte verstelbaar van 65 tot 130 mm.

Montagesteunen voor de opstelling tijdens de bouwfase zijn op aanvraag verkrijgbaar.

  Voordelen
Uniek concept voor ballastbruggen.
Inloopopeningen van het rooster zijn aangepast aan de granulometrie en de opbouw van de ballast.
Afvoer van sijpelwater ter bescherming van het kunstwerk.
Robuust geheel, corrosiebestendig.
Oplegvlakken zijn mechanisch bewerkt.


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen