Producten > Buitenomgeving, wegenbouw en publieke parkings > Afvoergoten voor zware belasting > SFR-serie 150-500
  SFR-SERIE
Voor de zwaarste belastingen  

De SFR-serie zorgt voor een snelle en veilige afvoer van oppervlaktewater op plaatsen waar extreme wiellasten tot en met belastingsklasse F 900 kN spelen: benzinestations, industrie- en haventerreinen, opslag- en overslagplaatsen, vliegvelden, ... Het materiaal polyesterbeton garandeert opnieuw een perfecte opvang en afvoer van vloeistoffen dankzij de uitermate hoge resistentie tegen agressieve, chemische stoffen die, zeker in dergelijke zones, de bodem kunnen gaan verontreinigen.
Het afwateringssysteem is volledig conform de Europese Norm EN 1433.

Waar de SK-serie is uitgerust met het Powerlock® roosterbevestigingssysteem, wordt bij dit type het rooster vergrendeld met bouten. De bouten zijn mooi verwerkt in het rooster en garanderen gemak naar onderhoud.


De SFR-serie is beschikbaar in bouwbreedten van 150, 200, 300, 400 en 500 mm. Een optimale verdeling van de wiellasten wordt gegarandeerd door de geïntegreerde randversterking van 6 mm uit gietijzer. Hiertegen is een volledig vloeistofdichte aansluiting met bestrating mogelijk. Net als bij de SK zorgen verstevigingsribben in de gootwand voor een perfecte drukverdeling en verankeringsribben voor een solide inbouw. De gootelementen kunnen vloeistofdicht tegen elkaar gelegd worden dankzij de SF-veiligheidsvoeg die aangebracht wordt in de uitsparing van de tand- en groefverbinding. Bouwbreedten van 150 mm tot en met 300 mm kunnen in trapsgewijs verval of met ingebouwde helling gelegd worden.

Het gootelement heeft een volledig vrije doorloop en de roosters uit gietijzer, met extra coating tegen corrosie, zijn voorzien van 8 bouten voor het eenvoudig los- en vastmaken van de roosters.

  Voordelen
Geschikt voor de zwaarste belastingen.
Volledig vloeistofdichte uitvoering mogelijk.
Compatibel met SK-serie.
Op het rooster is een corrosiebestendige beschermlaag aangebracht.
Onderhoudsvriendelijk schroefsysteem bevestigt de roosters.

[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Documentatie
Download hier:

SK-SFR brochure

Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen