Producten > Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen > Vetafscheiders > Hevelinstallaties voor vetafscheiders > Powerlift-P
  POWERLIFT-P
Compleet voorgemonteerd prefab pompstation uit rotatiegegoten PE 

Powerlift-P Powerlift-P Powerlift-P

De Powerlift-P is een geprefabriceerd pompstation met een nuttig werkingsvolume van 550 liter. 2 standaard ingebouwde, alternerend werkende vuilwaterpompen verpompen alle soorten afvalwater tot een maximaal debiet van 10 l/s.

Het bekken is vervaardigd uit rotatiegegoten polyethyleen, heeft een modern design en is vormstabiel met een schachtdoormeter van circa 1,32 m en een hoogte van 1,6 m. De kuipen hebben een eivormige bodem met een wanddikte van 10 mm. Deze vorm en de robuuste uitvoering garanderen een structurele stabiliteit van 50 jaar. Mede door het concept van de bovenbouw is de Powerlift-P bovendien beveiligd tegen opdrijven ten gevolge van opstuwend grondwater. Al dient elke inbouwsituatie specifiek bekeken te worden.

Het binnengarnituur wordt volledig voorgemonteerd geleverd. De toevoerbuis van het pompstation is voorzien van een buisaansluiting Ø 160 mm. De voorgemonteerde persleiding is leverbaar met schroefkoppeling DN 50 of DN 65. 2 extra aansluitingen Ø 110 mm met rubberen insteekmoffen dienen als kabeldoorvoer en als ontluchtingsaansluiting.

De inbouwhoogte kan tot circa 3 m traploos in hoogte aangepast worden aan de hand van een extra opbouwschacht uit kunststof. In functie van de inplanting biedt het systeem diverse opbouwmogelijkheden.

De schacht kan, volgens de gewenste verkeersbelasting, afgedekt worden met een los opliggend of een reukdicht verschroefd deksel van klasse A 15 kN, B 125 kN of D 400 kN. Zo laat een inbouw met de optioneel te verkrijgen lastverdeelplaat uit gewapend beton wegenisverkeer toe tot en met een belastingsklasse D 400 kN volgens EN 124. Uniek voor afscheiders uit kunststof!

Powerlift-P Powerlift-P Powerlift-P

Al onze industriële afvalwaterpompen met driefasig motor 400 V, 50 Hz zijn vervaardigd uit grijs gietijzer EN-GLS 250, met thermische klasse T4 en bescherming IP 68. Het motorlichaam heeft een oliecompartiment, onderhoudsvrije rollagers met doorlopende smering. Ze worden standaard geleverd met 10 m aansluitkabel.

Het toevoerdebiet, de opvoerhoogte en de aard van het water, gaande van regenwater tot huishoudelijk, industrieel en fecaliënhoudend afvalwater, bepalen welk type pomp wordt ingebouwd. Zeker de keuze van het type waaier is zeer belangrijk.

Een open kanaal waaier (SAT range) is geschikt voor licht verontreinigd afvalwater. Deze beschikt over een vrije doorgang van 20 tot 80 mm.

Een teruggetrokken of vortex waaier (SAT-V range) heeft een grotere vrije doorgang van 40 tot 100 mm. Daardoor wordt deze voornamelijk ingezet bij sterk vervuild industrieel afvalwater (grijs water, zonder fecaliën).

Alsnog zijn er uitvoeringen waarvan de waaier uitgerust is met een extra snij-inrichting (SITA range). Deze zijn uitermate geschikt voor afvalwater met vezelachtige structuren en voor fecaliënhoudend afvalwater (zwart water). Deze laatste toepassing vereist een explosiebeveiligde EX pomp.

De opvoerhoogte is een andere belangrijke parameter bij de keuze van het type pomp. Bij de vuilwaterpompen type SITA 300 bijvoorbeeld bedraagt de gemiddelde opvoerhoogte 19 m met een respectievelijk opvoerdebiet van circa 5 l/s (circa 18 m³/h).

De pompen zijn via geleidingsprofielen met kettingen uitneembaar en aldus eenvoudig inspecteerbaar. Gladde wanden en de bolvormige naadloze bodem van de pompput vermijden allerhande afzettingen, aldus biedt dit ook voordelen naar onderhoud.

Powerlift-P Powerlift-P Powerlift-P

Standaard wordt er bij elke installatie een digitale sturingskast IP 65 met LCD-scherm afgeleverd, aan de hand van een niveaumeting stuurt deze de pompen alternerend aan. De sturingskast met 3-fasige aansluiting 3 ~ 400 V, 50 Hz, met 1,5 m kabel en 5-polige CE-stekker 16 A is aansluitklaar. Ze is uitgerust met een optische en een akoestische alarmmelding en voorzien van 2 analoge uitgangen 0-10 V en 4- 20 mA.

De sturing laat toe de installatie in Manueel-0-Automatisch te doen werken en duidt in service-mode diverse meldingen aan, zoals: controle temperatuur, hoogwater alarmmelding, historiek van de storingen, foutmeldingen i.v.m. draaiveld (fasen) van de pompen, werkingsduur per pomp, ...

De niveaumeting gebeurt aan de hand van een open pneumatische stuwklok in combinatie met een micro-compressor, wat een betrouwbare niveaumeting geeft tot op 20 m afstand van de pompput. Staat de sturingskast op verdere afstand van de niveaumeter in de pompput, dan kan er geopteerd worden voor meerdere vlotterschakelaars of zelfs voor een elektronische peilsonde.

Onze diensten omvatten de assistentie bij de voorstudie en de gratis indienststelling door onze eigen techniekers. Bijkomend kan natuurlijk een periodiek onderhoudscontract via onze eigen servicedienst afgesloten worden.


  Voordelen

Geheel voorgemonteerd pompstation.

Geschikt voor alle soorten afvalwater.

Resistent tegen chemische invloeden.

Robuuste uitvoering met wanddikte tot 10 mm.

50 jaar structurele stabiliteit.

Beveiliging tegen opstuwing bij hoge grondwaterstand.

Eenvoudige plaatsing.

Diverse opbouwsecties beschikbaar.

Eigen dienst na verkoop.


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen