Producten > Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen > Terugstuwingsbeveiligingen en pompen > Powerlift-B
  POWERLIFT-B
Compleet voorgemonteerd prefab pompstation uit gewapend beton

Powerlift-B Powerlift-B Powerlift-B

De Powerlift-B is een geprefabriceerd pompstation uit gewapend beton, compleet uitgerust met 2 ingebouwde, alternerend werkende vuilwaterpompen.

Zo beschikt de Powerlift-B 1000 over een nuttig werkingsvolume van 550 tot 785 liter, waardoor deze geschikt is voor een maximaal debiet van 10 l/s. De Powerlift-B 1500 daarentegen heeft een nuttig werkingsvolume van 1400 tot 1600 liter en is bestemd voor debieten tot maximaal 30 l/s.

De monolithische constructie is vervaardigd uit gewapend beton C35/C45 volgens de Europese norm EN 206-1-2000 met expositieklassen XF1, XA2, XC2 en is speciaal beveiligd tegen scheurvorming. Het geheel is statisch getest voor lastaanname SLW 60 volgens DIN 1072 en bestand tegen een opwaartse waterdruk. Al dient elke inbouwsituatie specifiek bekeken te worden. Door gebruik te maken van betonnen opzetstukken kunnen ze ingebouwd worden tot een inbouwdiepte van maximaal 7 m.

Het binnengarnituur wordt volledig voorgemonteerd geleverd. Voor de Powerlift-B 1000 is de toevoerbuis van het pompstation voorzien van een buisaansluiting Ø 160 mm en de voorgemonteerde persleiding is leverbaar met schroefkoppeling DN 50, DN 65 of DN 80. Bij de Powerlift-B 1500 is de toevoerbuis Ø 200 mm en is de persleiding voorzien van een genormaliseerde flensaansluiting DN 100, DN 125 of DN 150.

Een extra betonnen opzetstuk van 50 cm hoogte vervat de 2 extra waterdichte aansluitingen Ø 110 mm voor de kabeldoorvoer en de ontluchtingsaansluiting.

De schacht wordt afgedekt met een los opliggend of een reukdicht verschroefd deksel D 400 kN, geschikt voor plaatsing in de rijweg.

Powerlift-B Powerlift-B Powerlift-B

Al onze industriële afvalwaterpompen met driefasig motor 400 V, 50 Hz zijn vervaardigd uit grijs gietijzer EN-GLS 250, met thermische klasse T4 en bescherming IP 68. Het motorlichaam heeft een oliecompartiment, onderhoudsvrije rollagers met doorlopende smering. Ze worden standaard geleverd met 10 m aansluitkabel.

Het toevoerdebiet, de opvoerhoogte en de aard van het water, gaande van regenwater tot huishoudelijk, industrieel en fecaliënhoudend afvalwater, bepalen welk type pomp wordt ingebouwd. Zeker de keuze van het type waaier is zeer belangrijk.

Een open kanaal waaier (SAT range) is geschikt voor licht verontreinigd afvalwater. Deze beschikt over een vrije doorgang van 20 tot 80 mm.

Een teruggetrokken of vortex waaier (SAT-V range) heeft een grotere vrije doorgang van 40 tot 100 mm. Daardoor wordt deze voornamelijk ingezet bij sterk vervuild industrieel afvalwater (grijs water, zonder fecaliën).

Alsnog zijn er uitvoeringen waarvan de waaier uitgerust is met een extra snij-inrichting (SITA range). Deze zijn uitermate geschikt voor afvalwater met vezelachtige structuren en voor fecaliënhoudend afvalwater (zwart water). Deze laatste toepassing vereist een explosiebeveiligde EX pomp.

De opvoerhoogte is een andere belangrijke parameter bij de keuze van het type pomp. Bij de vuilwaterpompen type SAT 200 bijvoorbeeld bedraagt de gemiddelde opvoerhoogte 10 m met een respectievelijk opvoerdebiet van circa 8 l/s (circa 28,8 m³/h).

De pompen zijn via geleidingsprofielen met kettingen uitneembaar en aldus eenvoudig inspecteerbaar. Een kunststof toegangsladder en een uitschuifbare inox stang (lees leuning) ter hoogte van het deksel vergemakkelijken de toegang tot de schacht voor periodieke onderhoudswerken.

Powerlift-B Powerlift-B Powerlift-B

Standaard wordt er bij elke installatie een digitale sturingskast IP 65 met LCD-scherm afgeleverd, aan de hand van een niveaumeting stuurt deze de pompen alternerend aan.

De sturingskast met 3-fasige aansluiting 3 ~ 400 V, 50 Hz, met 1,5 m kabel en 5-polige CE-stekker 16 A is aansluitklaar. Ze is uitgerust met een optische en een akoestische alarmmelding en voorzien van 2 analoge uitgangen 0-10 V en 4- 20 mA.

De sturing laat toe de installatie in Manueel-0-Automatisch te doen werken en duidt in service-mode diverse meldingen aan, zoals: controle temperatuur, hoogwater alarmmelding, historiek van de storingen, foutmeldingen i.v.m. draaiveld (fasen) van de pompen, werkingsduur per pomp, ...

De niveaumeting gebeurt aan de hand van een open pneumatische stuwklok in combinatie met een micro-compressor, wat een betrouwbare niveaumeting geeft tot op 20 m afstand van de pompput. Staat de sturingskast op verdere afstand van de niveaumeter in de pompput, dan kan er geopteerd worden voor meerdere vlotterschakelaars of zelfs voor een elektronische peilsonde.

Onze diensten omvatten de assistentie bij de voorstudie en de gratis indienststelling door onze eigen techniekers. Bijkomend kan natuurlijk een periodiek onderhoudscontract via onze eigen servicedienst afgesloten worden.


  Voordelen

Geheel voorgemonteerd pompstation.

Geschikt voor alle soorten afvalwater.

In te bouwen tot 7 m diep.

Robuuste uitvoering.

Belastbaar tot klasse D 400 kN.

Eenvoudige plaatsing.

Makkelijke toegang via ladder en uitschuifbare inox steun.

Eigen dienst na verkoop.


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen