Producten > Buitenomgeving, wegenbouw en publieke parkings > Afvoergoten voor zware belasting > Powerdrain V75P-V375P
  POWERDRAIN
Sterkverfijnd en geluidloos! Klaar voor het zwaardere werk 

De Powerdrain afvoergoot is ontworpen met nieuwe nominale binnenbreedten van 75, 125, 175 en 275 mm voor gebruik in verharde oppervlakten van industriële zones.
De traditionele ACO Drain afwateringskanalen uit polyesterbeton voldoen met zeer ruime voorsprong aan alle normen. Met Powerdrain stemmen we nu de binnenbreedten af om tot een uiterst praktijkgerichte afvoercapaciteit te komen. De conformiteit met de huidige en toekomstige normen blijft verzekerd. Het hydraulisch effect werd bij de ontwikkeling zeer nauwlettend in het oog gehouden en stoelt op het succesvolle
V-profiel
van de Multiline afvoergoot. De geïntegreerde lippendichting voor een vloeistofdichte aansluiting van de rioleringsbuis en het weg te snijden aansluitsjabloon van de zandvanger zijn andere overgenomen Multiline-innovaties.
Het moderne kanaal met brede wandstructuur heeft een geïntegreerde oprand van 8 mm en een met Powerlock® vergrendeld rooster uit gietijzer, waardoor het genormeerd is voor de belastingsklasse F 900 kN. Zowel de rand als het vormgepatenteerd rooster zijn voorzien van een speciale, corrosiebestendige coating. Zo neemt het concept tevens de voordelen van de SK-serie over.Maar de perfectie gaat nog verder ... Dankzij elastomere dempingskussens onder de geklemde roosters rijden de zwaarste vrachtwagens geluidloos over de gootlijn. Het ingebouwde systeem heeft hierdoor een maximale levensduur.
De smallere vormgeving biedt anderzijds ook een mooiere, esthetische aanblik.
Wie zei dat wegenis-  en industriële producten alleen functionele eigenschappen moeten hebben? Busstations, winkelstraten, marktpleinen en zelfs laad- en losplaatsen gaan er voortaan totaal anders uitzien.

Diverse bouwhoogten zijn beschikbaar waardoor men kan werken met trapsgewijs verval. In de 3 kleinste bouwbreedten is ook een ingebouwd verval mogelijk.
Alle bouwhoogten zijn aansluitbaar op 1 type zandvanger. De gootelementen hebben een volledig vrije doorloop en dankzij de afkitbare uitsparing in de tand- en groefverbinding kunnen ze volledig vloeistofdicht tegen elkaar gelegd worden, alles conform EN 1433. En de uitgekiende, smalle gootstructuur met verankerings- en verstevigingsribben beperkt het gewicht, een bijkomend voordeel naar plaatsing.
Nog een weetje: Powerdrain is het ideaal voor renovaties. Zonder het te moeten uitgraven van vele meters verharding rondom, neemt de smallere Powerdrain de plaats in van de oude gootlijn.

V-profiel wetenschappelijk
Klimatologische studies tonen aan dat 85 % van de regenbuien in België en Europa een zeer lage regenintensiteit hebben. Het V-profiel, met een smal stroomvlak onderin, zorgt zelfs bij geringe neerslag voor een hogere stroomsnelheid en optimaliseert daarmee het zelfreinigend effect. Dit is zeer belangrijk omdat een nette gootbodem de massale watertoevoer bij een hevige stortbui juist beter zal opvangen en afvoeren.

  Voordelen
Geluidloze passage van zwaar verkeer dankzij elastomeer dempingskussen tussen oprand en rooster.
Smalle, esthetische gootstructuur.
Interessant bij renovaties waar de traditioneel bredere gootlijnen vervangen worden.
Uniform, compleet gamma. 
V-profiel met vrije doorlaat voor een betere hydraulische capaciteit en een verhoogd zelfreinigend effect.  
Stabiele zijwandstructuur met verstevigings- en verankeringsribben.
Volledig vloeistofdichte gootlijn uit te voeren.
100% vloeistofdichte aansluiting op riolering.
Uitloop met lippendichting reduceert breukschade en genereert tijdswinst bij plaatsing.
Beperkt gewicht voor een vlotte plaatsing.
De schroefloze Powerlock® roosterbevestiging en nokken vermijden een lengteverschuiving van de roosters.
1 type zandvanger voor alle bouwhoogten.
Het rooster kan eenvoudig geopend en gesloten worden met een roosterhaak.
Op het rooster is een corrosiebestendige beschermlaag aangebracht.

[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen