Producten > Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen > Kabelgoten > Multicable
  MULTICABLE
Kabelgoten om nutsleidingen veilig, vochtvrij en snel toegankelijk te leggen 

Alle industriële faciliteiten, zoals infrastructuren van energieleveranciers, productie- en expohallen, huisvesten een groot aantal kabels die de stroomvoorziening garanderen. Deze energiekabels, andere nutsleidingen en toevoer- of afvoerbuizen dienen veilig, vochtvrij (lees vocht mag er zich niet ophopen) en snel toegankelijk verwerkt te zijn in kabelgoten.

Veilig ... want ze mogen niet hinderen op de werkvloer en een daaruit volgende beschadiging van de kabels dient vermeden te worden. De stevig ingebouwde goten bieden een veilige behuizing en de afdekplaten liggen tussen de opranden van de goten stevig vergrendeld. De traanplaat van 50 cm uit gietijzer, voorzien van een anti-slip bovenvlak, heeft een belastingsklasse D 400 kN en laat toe dat vorkheftrucks en vrachtwagens er ongestoord kunnen overrijden.
Voor toepassingen zonder verkeer biedt de ACO Multicable verzinkte afdekplaten van 100 cm met een belastingsklasse A 15 kN.


Vrij waterdicht ... want de kabels hebben dan wel een waterdichte omhulling, doch wordt geopperd ze in een vrij droge omgeving te leggen. Vanuit dit oogpunt kunnen de ACO kabelgoten optioneel uitgerust worden met speciale beugels die de kabels op een bepaalde hoogte in de goot leggen. De gootbodem met V-profiel blijft zodoende volledig vrij, vuilophoping wordt uitgesloten en eventueel insijpelend water - mits aansluiting op een afvoerbuis - wordt meteen afgevoerd. De gootlijn is volledig vloeistofdicht aan te leggen conform de Europese Norm EN 1433, zodat er ook geen sijpelwater in de ondergrond kan dringen. De tand- en groefverbinding tussen de elementen van 1 meter, geproduceerd uit chemisch resistent polyesterbeton, wordt dan met de SF-veiligheidsvoeg opgevuld. Dit maakt dat de kabelgoot als afvoergoot kan dienst doen in noodgevallen. Stel dat een waterlek de ruimte onder water zet, dan kan er snel afgewaterd worden door het uitnemen van enkele volle deksels. De aansluiting op een afvoer maakt ook het onderhoud eenvoudig, de gootlijn kan perfect uitgespoeld worden.

Snel toegankelijk in een breedte naar keuze ... want het revolutionaire Drainlock® roosterbevestigingssysteem, 2 systemen per meter (2 x 2 verankeringspunten), garandeert dat de platen stevig vastklikken en tegelijkertijd makkelijk uitneembaar zijn voor toezicht. Dit systeem sluit ankers in de vrije hoogte van de gootlijn uit, zodat de ruimte optimaal kan benut worden voor het leggen van meerdere leidingen met een vrij grote diameter. En ook de breedte vormt geen obstakel. De kabelkanalen zijn beschikbaar in binnenbreedten van 10 cm, 15 cm en 20 cm. Zo kiest u de breedte op maat van uw toepassing! Andere breedten, belastingsklassen en types afdekplaten zijn bovendien nog op aanvraag verkrijgbaar. 

  Voordelen
Nutsleidingen liggen veilig, vochtvrij en snel toegankelijk.
Dankzij de optionele beugels liggen de kabels steeds droog op hoogte.
Kabelgoot kan in bepaalde situaties ook dienst doen als afvoergoot.
Keuze uit een begaanbare afdekplaat uit verzinkt staal (klasse A 15 kN) of een traanplaat uit gietijzer berijdbaar door zwaar vrachtverkeer (klasse D 400 kN).
Afdekkingen zitten stevig vastgeklikt en zijn toch snel uitneembaar. De goothoogte kan ook volledig benut worden dankzij dit revolutionair roosterbevestigingssyteem.
3 gootbreedten zijn standaard beschikbaar.
Waterdichte, chemische resistente en onderhoudsvriendelijke bodem.
Andere gootbreedten, belastingsklassen en types afdekplaten zijn op aanvraag verkrijgbaar.

[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
In beeld
Koning Boudewijnstadion