Producten > Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen > Vetafscheiders > Hevelinstallaties voor vetafscheiders > Muli-Pro-VA
  MULI-PRO-VA
Industriële uitvoering uit roestvrij staal, ook voor fecaliënhoudend afvalwater 

De Muli-Pro-VA Duo hevelinstallatie is een industriële opvoerinstallatie, geschikt om vet- en fecaliënhoudend afvalwater op te pompen. De bouwreeksen 1.1 tot 1.4 zijn aangewezen voor vrijstaande plaatsing achter een vrijstaande vetafscheider met een capaciteit tot 4 l/s (NG 4). De bouwreeksen 2.1 tot 2.4 worden achter een vrijstaande vetafscheiders van NG 7 tot NG 10 geplaatst. De opvoerhoogte bedraagt ca3 tot max. 12 m bij een respectievelijk opvoerdebiet van ca. 57 tot min. 22 m³/h.

Dankzij een extern, microcompressor gestuurd, luchtbel-inblaassysteem, is een betrouwbare, vetvrije werking van de niveausturing gegarandeerd. Want zelfs na een afscheidingsproces blijven er kleine restwaarden van vetten die met het behandelde afvalwater naar de riolering gaan, een standaard opvoerpomp zal in deze toepassing snel begeven.

Het verzamelbekken van de Muli-Pro-VA is vervaardigd uit roestvrij staal van een hoogwaardige kwaliteit 1.4571 (AISI 316Ti) en heeft een nuttig volume van 122 liter. Het is uitgerust met 2 opgebouwde vuilwaterpompen met bescherming IP 68. De pompen en schakelende onderdelen zijn vrij toegankelijk. De pompen zijn uitgerust met een verstoppingsvrije vrijstroomwaaier, ook VORTEX genoemd, met teruggetrokken waaier. Dit type waaier heeft een vrije doorgang voor een korrelgrootte tot ca. 80 mm.

De buitenafmetingen van het verzamelbekken zijn 1000 mm bij 750 mm, met een hoogte van 900 mm. Het leeggewicht bedraagt ongeveer 310 kg. De behuizing is voorzien van 2 grote inspectiedeksels (Ø 285 mm).
Het toevoeraansluitstuk heeft een diameter van 110 mm/160 mm (DN 100/DN 150), naar keuze links of rechts, en de ontluchtingsaansluiting heeft een diameter van 110 mm (DN 100) voor aansluiting op een kunststof buis. Een meegeleverd broekstuk met bijhorende terugslagkleppen verbindt de persaansluiting aan een gezamenlijke persleiding van 108 tot 112 mm. De bedrijfsspanning bedraagt 400 V. Een aansluitklare sturingskast IP 54 behoort tot de standaard levering.

  Voordelen
Robuuste uitvoering.
Stekkerklaar, eenvoudig te monteren.
Groot verzamelvolume voor grote piekdebieten.
Pompen en schakelende onderdelen vrij toegankelijk.
Resistent tegen chemische invloeden.
Niet brandbaar.
Bestand tegen hoge omgevings- en afvalwatertemperaturen.
Hygiënisch materiaal.
Mechanisch vormvast.
Bedrijfszeker dankzij microcompressor gestuurd luchtbel-inblaassysteem.
Geschikt voor huishoudelijk afvalwater.
Geschikt voor vethoudend afvalwater.
Geschikt voor fecaliënhoudend afvalwater.
VORTEX of vrijstroomwaaier met teruggetrokken waaier, vrije doorgang tot korrelgrootte 80 mm, verstoppingsvrij.

  Toepassingsgebieden
Meergezinswoningen.
Als hevelinstallatie achter een roestvrij stalen vetafscheider.


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen
Inbouwvoorschriften