Producten > Woning, terras en oprit > Terugstuwingsbeveiligingen en pompen > Muli-Max
  MULI-MAX
Huishoudelijk en fecaliënhoudend afvalwater efficiënt opvangen en oppompen 

De Muli-Max-F Duo is een pompstation met 2 ingebouwde vuilwaterpompen voor de opvang en het verpompen van huishoudelijk en fecaliënhoudend afvalwater.

Het bekken is vervaardigd uit rotatiegegoten polyethyleen en is vormstabiel. Ze is statisch getest en bestand tegen opstuwend grondwater tot de bovenkant van het maaiveld bij de maximale inbouwdiepte van 3 m. Ze heeft een schachtdoormeter van ca. 1,5 m en een hoogte van 1,95 m. De inbouwhoogte kan tot ca. 3 m traploos in hoogte aangepast worden aan de hand van een extra opbouwschacht uit kunststof.

De schacht wordt afgedekt met een los opliggend of een reukdicht verschroefd deksel van klasse A 15 kN, B 125 kN of D 400 kN volgens de gewenste verkeersbelasting. Bij een belastingsklasse D 400 kN wordt standaard de betonnen last-verdeelplaat meegeleverd.

In functie van de volumestromen, de opvoerhoogte en de aard van het afvalwater kunnen verschillende type pompen, met bescherming IP 68 en bedrijfsspanning 400 V, 50 Hz worden ingebouwd.

Voor deze uitvoering, de opvang en het verpompen van huishoudelijk en fecaliënhoudend afvalwater, is de pompput uitgerust met 2 ingebouwde vuilwaterpompen met een versnijdende waaier. Dit type waaier is ideaal voor afvalwater met veel vaste stoffen en lange vezels. Deze worden in kleine stukken versneden vooraleer ze door de leidingen gestuwd worden. Langere persleidingen met een beperkte diameter lopen hierdoor kleinere kans om verstopt te geraken.

De opvoerhoogte is natuurlijk afhankelijk van het type pomp:
 Bij het pomptype SITA 200 bedraagt de opvoerhoogte H 22,5 m tot 5 m en met een bijhorend opvoerdebiet van ca. 1,7 tot 5,5 l/s of 6 tot ca 20 m³/h.
 Bij het pomptype SITA 260 N-EX bedraagt de opvoerhoogte H 22,5 m tot 16 m en met een bijhorend opvoerdebiet van ca. 1,7 tot 4,5 l/s of 6 tot ca 16 m³/h.
 Bij het pomptype SITA 300 bedraagt de opvoerhoogte H 22,5 m tot 10 m en met een bijhorend opvoerdebiet van ca. 1,7 tot 7,5 l/s of 6 tot ca 27 m³/h.

De niveausturing met open stuwklok wordt pneumatisch gestuurd.

De pompen zijn via een geleidingsprofiel uitneembaar en aldus makkelijk inspecteerbaar. De gladde wanden en de bolvormige naadloze bodem van de pompput vermijden allerhande afzettingen, aldus biedt dit ook voordelen naar onderhoud.

De pomput is voorzien van een toevoeraansluitstuk met een diameter van 160 mm (DN 150), een ontluchtingsaansluiting met een diameter van 110 mm (DN 100) en een kabeldoorvoer-buisaansluitstuk met een diameter van 110 mm (DN 100) voor aansluiting op een kunststof buis. De persaansluiting DN 50 (R 2”) en het inwendige buizenwerk zijn van roestvrij staal.
De steunen zijn van corrosiebestendig gietijzer.

Verschillende opties zijn beschikbaar, zoals een aansluitklare sturingskast met of zonder bedieningsdisplay, een noodstroom batterij voor de sturingskast, enz.

  Voordelen
Robuuste uitvoering.
Resistent tegen chemische invloeden.
Geschikt voor huishoudelijk afvalwater.
Geschikt voor fecaliënhoudend afvalwater.
Waaier met snijwerk, ideaal voor afvalwater met veel vaste stoffen en lange vezels.

 


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV