Producten > Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen > Vetafscheiders > Vrijstaande mobiele uitvoeringen > LIPU-Mobil
  LIPU-MOBIL
Compact, praktisch en milieuvriendelijk  

Mobiele keukens en cateringfaciliteiten met plaatsgebrek
worden voortaan uitgerust met de LIPU-Mobil om vetten uit hun afvalwater te halen. Het is immers bij wet verboden om deze direct in de riolering te lozen.
De systemen nemen weinig plaats in, de ideale oplossing dus!

Cateringbedrijven die koken op locatie, marktkramers die in hun kraam gerechten bereiden of die langsheen drukke wegen hamburger-, worsten- of kippenkramen exploiteren, staan dikwijls voor ernstige problemen bij het lozen van afvalwater dat, gezien de aard van de activiteiten, veelal met vetten vervuild is. Met de LIPU-Mobil kan dit probleem milieuvriendelijk, eenvoudig en snel worden opgelost. Het compacte apparaat kan immers door middel van dubbele mofverbindingen, met diameter 50 mm, tussen de uitstroomleiding van vervuild water en de instroomleiding naar de rioolput worden aangesloten. De LIPU-Mobil vangt het vervuilde water op en scheidt de vetten en vervuilende delen van het restwater dat daarna perfect en conform de milieuregelgeving kan worden geloosd.

Vanwege de compactheid en de lage aansluithoogte zijn deze installaties ook ideaal voor gebruik in kleine, lees ‘niet mobiele’, commerciële keukens waar men weinig plaats heeft om een grote afscheider te plaatsen, denk maar aan snackbars, frituren, ... Ze zijn bijvoorbeeld makkelijk onder de wasbak te plaatsen.

De LIPU-Mobil, uit roestvrij staal (AISI 316TI) met gescheiden slib en -vetvang, is ontworpen en getest volgens de Europese norm NBN EN 1825 en heeft een keuringscertificaat Z-54.6-316. De afvoercapaciteit bedraagt 0,3 l/s (NG 3) en de totale afvalwaterinhoud is 32 liter. De geïntegreerde slibvangput heeft een inhoud van 10 liter en het vetverzamelvermogen bedraagt 9 liter. De LIPU-Mobil, vrijstaand te plaatsen in een vorstvrije ruimte, heeft een inlaat en uitlaat DN 50, aan te sluiten op een kunststof of inox buis. 2 dubbele mofverbindingen zijn voorzien voor een eenvoudige aansluiting.

Het materiaal is uiterst hygiënischniet brandbaar en uiterst resistent tegen hoge lozingstemperaturen.

Nog enkele specificaties:
 Afmetingen afscheider: Ø 475 mm / totale hoogte: 430 mm.
 Aansluithoogte: inlaat 280 mm / uitlaat 250 mm bovengronds.
 Met 1 geurdicht gekneveld toezichtsdeksel Ø 350 mm.
 Totaal leeggewicht: 20 kg / gevuld: 52 kg.

  Voordelen

Met keurmerk conform EN 1825.

Licht gewicht.

Compacte afmetingen.

Hygiënisch materiaal.
Bestand tegen hogere temperaturen. Niet brandbaar.
Resistent tegen chemische invloeden. Corrosiebestendig.
Mechanisch vormvast.
Minimale installatiekosten.
Lage ledigingskosten.


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen
Inbouwvoorschriften