Producten > Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen > Terugstuwingsbeveiligingen en pompen > Junior
  JUNIOR
 Waterellende voorkomen! 

De Junior doet dienst als afvoerput en terugstuwingsbeveiliging in 1 en wordt geplaatst in kelders en ondergrondse ruimten. Deze plaatsen liggen op niveau van of onder de ondergrondse riolering. Hierdoor is de kans op terugstuwend vuil water en bijhorende waterellende vrij groot.
De Junior, te gebruiken tot 5 meter onder het terugstuwingsniveau (0,5 bar), sluit zich met een dubbele klep af van zodra opstuwend water de kop opsteekt. De Junior is volledig uit kunststof en het rooster integreert zich mooi in de vloerverharding.

De Junior kelderafvoer heeft een uitloop van diameter 110 mm voor aansluiting op de rioleringsbuis. Hierin zijn 2 terugslagkleppen en een met de hand regelbare noodafsluiting geïntegreerd, waardoor de Junior in conformiteit is met de Europese norm EN 13564 Type 5. Het grijze rooster uit kunststof ligt in de oprand van het opzetstuk en voldoet aan belastingsklasse K 3.

Er is een mogelijkheid om een extra inloop met diameter 50 mm aan te sluiten, zodoende kan ook de afloop van bijvoorbeeld een wasmachine of douche op de afvoerput aangesloten worden. Het ondergrondse netwerk van buizen blijft zo beperkt. Voor een diepere inbouw van het lichaam in de vloerplaat is een ophoogelement beschikbaar dat onder het roosteropzetstuk wordt geplaatst. 

  Voordelen
Kleine investering tegen wateroverlast.

Afwatering en terugstuwing in 1.

Zeer compact, ook makkelijk te gebruiken bij renovatie. Minimaal verschil van 12 mm tussen inloop en uitloop, aldus perfect in te bouwen in bestaande afvoerbuis. 

Makkelijk te plaatsen en te onderhouden.

Terugslagkleppen volledig demonteerbaar.
Ophoogelement beschikbaar voor aanpassing aan dikte vloerplaat.
Award BAU 2007 Munchen. 


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Documentatie
Download hier:

Brochure Terugstuwings-beveiligingen

Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen