Producten > Buitenomgeving, wegenbouw en publieke parkings > Brugafvoeren > HSD 5
  HSD 5
Meerdelige brugafvoer type Multitop HSD 5 

De HSD 5 brugafvoeren, ook waterslikkers genoemd, hebben een buitenafmeting van 500 x 560 mm en zijn speciaal ontworpen om in te bouwen in een kunstwerk van een betonnen constructie. Ze voldoen aan de verkeersbelasting D 400 kN volgens EN 124 en zijn in te werken in een gootbreedte van 500 mm.

Deze brugafvoeren zijn meerdelig opgebouwd en bestaan uit een bovendeel met sleufrooster uit gietijzer, een onderlichaam uit gietijzer en een uitneembare thermisch verzinkte stalen slibemmer. Hoogteregeling is mogelijk dankzij deze meerdelige opbouw. Aan de hand van een klemring is het bovendeel traploos in de hoogte verstelbaar van 95 tot 140 mm. Een alternatief op deze standaard uitvoering biedt een omkeerbare wentelring, waarbij de hoogteregeling van het bovendeel 70 of 80 mm bedraagt. Het bovendeel is tevens zijdelings hellend en draaibaar regelbaar om een perfecte uitlijning met de rijbaan te garanderen.

Het rooster met sleufopeningen van 23 mm heeft een zeer grote inloopoppervlakte (1121 cm² ). Via scharnieren is het rooster handig openklapbaar tot 110°, de vergrendeling gebeurt al even handig via de schroefloze clipssluiting uit roestvrij staal. Slijtvaste, vervangbare trillings- en geluidsdempende dichtingsstrippen leggen het rooster stabiel vast in het bovendeel.


De verticale of horizontale uitloop heeft een diameter van 160 mm (DN 150). Er is een brede kleefrand Ø 540 mm (volgens EN 1253) voorzien voor het aanbrengen van een waterdichtingslaag. Sijpelopeningen garanderen de afvoer van het sijpelwater ter bescherming van het kunstwerk.

 

Voor parkeerdaken kan de uitvoering met extra spanring, voor het klemmen van een waterdichtingsmembraan met een maximale dikte van 14 mm, voorzien worden.

Tijdens de bouwfase of bij renovatiewerkzaamheden aan de toplaag, kunnen de zijdelingse afwateringsnokken in de rand met een hamer uitgebroken worden. 
Deze dienen dan achteraf met afsluitplaatjes weer afgedicht te worden (optioneel te verkrijgen).

Montagesteunen voor de opstelling tijdens de bouwfase zijn op aanvraag verkrijgbaar.

  Voordelen
Hoogteregeling mogelijk dankzij de meerdelige opbouw.
Roosters zijn scharnierend en openklapbaar tot 110°.
Zeer grote inloopoppervlakte.
Eenvoudige vergrendeling zonder schroeven.
Afvoer van sijpelwater ter bescherming van het kunstwerk.
Mogelijkheid voor aansluiting van verschillende waterdichtingslagen tot 14 mm dikte.
Afwatering blijft gegarandeerd tijdens de vernieuwing van de toplaag 
(geen wateropstapeling mogelijk).


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Plaatsing brugafvoeren
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen
Inbouwvoorschriften