Producten > Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen > Vetafscheiders > Vrijstaande mobiele uitvoeringen > ECO-Mobil
  ECO-MOBIL
Compact, praktisch en milieuvriendelijk  

Mobiele keukens en cateringfaciliteiten met plaatsgebrek worden voortaan uitgerust met de ECO-Mobil om vetten uit hun afvalwater te halen. Het is immers bij wet verboden om deze direct in de riolering te lozen. De systemen nemen weinig plaats in, de ideale oplossing dus!

 

Cateringbedrijven die koken op locatie, marktkramers die in hun kraam gerechten bereiden of die langsheen drukke wegen hamburger-, worsten- of kippenkramen exploiteren, staan dikwijls voor ernstige problemen bij het lozen van afvalwater dat, gezien de aard van de activiteiten, veelal met vetten vervuild is. Met de ECO-Mobil kan dit probleem milieuvriendelijk, eenvoudig en snel worden opgelost. Het compacte apparaat kan immers door middel van dubbele mofverbindingen, met diameter 50 mm, tussen de uitstroomleiding van vervuild water en de instroomleiding naar de rioolput worden aangesloten. De ECO-Mobil vangt het vervuilde water op en scheidt de vetten en vervuilende delen van het restwater dat daarna perfect en conform de milieuregelgeving kan worden geloosd.

Vanwege de compactheid en de lage aansluithoogte zijn deze installaties ook ideaal voor gebruik in kleine, lees ‘niet mobiele’, commerciële keukens waar men weinig plaats heeft om een grote afscheider te plaatsen, denk maar aan snackbars, frituren, ... Ze zijn bijvoorbeeld makkelijk onder de wasbak te plaatsen.

De ECO-Mobil, uit polyethyleen (PE-HD) met gescheiden slib en -vetvang, is ontworpen en getest volgens

de Europese norm NBN EN 1825 en heeft een keuringscertificaat Z-54.6-316. De afvoercapaciteit bedraagt 0,3 l/s (NG 3) en de totale afvalwaterinhoud is 32 liter. De geïntegreerde slibvangput heeft een inhoud van 10 liter en het vetverzamelvermogen bedraagt 9 liter. De ECO-Mobil, vrijstaand te plaatsen in een vorstvrije ruimte, heeft een inlaat en uitlaat DN 50, aan te sluiten op een kunststof buis Ø 50 mm volgens DIN 19560. 2 dubbele mofverbindingen zijn voorzien voor een eenvoudige aansluiting.

Nog enkele specificaties:
 Afmetingen afscheider: Ø 475 mm / totale hoogte: 485 mm.
 Aansluithoogte: inlaat 280 mm / uitlaat 250 mm bovengronds.
 Met 1 geurdicht toezichtsdeksel Ø 350 mm.
 Totaal leeggewicht: 10 kg / gevuld: 42 kg.

 

  Voordelen

Met keurmerk conform EN 1825.

Licht gewicht.

Compacte afmetingen.

Monolithisch, rotatiegegoten lichaam (zonder lasnaden).

Lage warmtegeleiding.

Resistent tegen chemische invloeden. Corrosiebestendig.
Minimale investeringskosten.
Minimale installatiekosten.
Lage ledigingskosten.


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Documentatie
Download hier:

ECO-Mobil brochure
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen
Inbouwvoorschriften