Producten > Woning, terras en oprit > Deksels > Alustone
  ALUSTONE 
 Gegarandeerd het beste, reukdichte klinkerdeksel in de markt! 

Een waterput of een ruimte onder een in klinkers gelegd terras of oprit op een esthetische manier toegankelijk houden? Het kan! Alustone is het kwalitatief aluminium klinkerdeksel van ACO Passavant, hoogwaardig gelast en reukdicht dankzij een soepele, holle EPDM-dichting.

De kaderhoogte bedraagt 10 cm voor het fijn inwerken van klinkers of andere verhardingstypes. Alustone is standaard leverbaar in 8 kadermaten, van 30 cm x 30 cm tot en met 100 cm x 100 cm. De respectievelijk vrije opening, lees putmaat, is 7 cm kleiner, de vrije openingen gaan aldus van 23 cm x 23 cm tot en met 93 cm x 93 cm.

Het deksel is licht en makkelijk hanteerbaar naar plaatsing toe. De hoekprofielen zijn afgerond en de laskwaliteit is superieur, waardoor er geen scherpe randen zijn.
Het inliggende wapeningsnet zorgt voor een goede aanhechting met het vullingsbeton met een laagdikte van ong. 4,5 cm. Het ingewerkte deksel heeft een belastingsklasse A 30 kN, laat het stapvoets verkeer van personenwagens toe en kan zodoende perfect gebruikt worden in privé-opritten.

Raam en deksel hebben een uniek profiel. Dankzij de speciale afgeronde profilering aan de onderzijde van het raam doet het infiltrerende sijpelwater, tussen raam en deksel, dienst als hydraulisch reukslot. Desalniettemin wordt het indringen van sijpelwater en vuildeeltjes beperkt, want de opranden van deksel en raam zijn schuin afgewerkt en sluiten bijgevolg mooi op elkaar aan. Ruime, zichtbare spleten tussen het zelfcentrerende deksel en het raamkader zijn verleden tijd, esthetiek krijgt de bovenhand bij de Alustone. Een verzakking van het deksel wordt uitgesloten dankzij de speciale structuur waarbij de dekselrand onderaan op het raamkader rust.
De bodemplaat van het deksel wordt voor de stabiliteit in een doorlopende groef geschoven en is niet met laspunten bevestigd. Het verhaal van kromgetrokken bodemplaten door het lassen gaat aldus bij Alustone niet op!

Vanaf kadermaat 50 cm x 50 cm is er in elke hoek een hefpunt voorzien, de kleinste maten hebben 2 hefpunten. 2 hefsleutels worden standaard meegeleverd voor het makkelijk uitnemen van het opgevulde deksel. De hefopeningen zijn voorzien van verzinkt stalen bouten. Onderaan zitten er in de openingen ook kunststof afdekkapjes, die voorkomen dat er bij plaatsing betonmelk binnendringt en de schroefdraad aangetast wordt.

De unieke, ononderbroken dichting wordt samengedrukt door het gewicht van het opgevulde deksel en behoudt doorheen de jaren zijn soepele karakter om de reukdichte werking te garanderen. De dichting zit in de onderkant van het deksel in een voorgevormde, ronde uitsparing die de dichting goed inklemt. De dichting is niet verlijmd en is bijgevolg makkelijk vervangbaar of afwasbaar.

  Voordelen
Klinkers en andere verhardingstypes zijn piekfijn in te werken.
Opranden van raam en deksel sluiten mooi op elkaar aan.
Laat stapvoets verkeer van personenwagens toe.
Diverse afmetingen beschikbaar.
Makkelijk hanteerbaar naar plaatsing en gebruik toe.
Unieke, ononderbroken, duurzame, soepele reukdichting.
Dichting is niet verlijmd en bijgevolg makkelijk vervangbaar of afwasbaar.
Geen verzakking van het deksel mogelijk.
Hoogwaardig gelast zonder scherpe randen.
Bodemplaat ligt stabiel in een doorlopende groef en is niet met laspunten bevestigd.
Betonmelk kan niet in de hefopeningen komen.

 


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Documentatie
ACO Cover:

Bekijken

Downloaden
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen