Producten > Buitenomgeving, wegenbouw en publieke parkings > Olie-afscheiders > Oleopator-P & Oleopass-P
  Oleopator-P & Oleopass-P
 De enige kunststof olie-afscheider met een stabiliteitsgarantie van 50 jaar! 


De Oleopator-P en de Oleopass-P olie-afscheiders hebben een modern design en zijn vervaardigd uit rotatiegegoten polyethyleen. Ze bieden een kwalitatieve oplossing om schadelijke koolwaterstoffen uit het oppervlakte- en afvalwater te houden van parkings, wasstraten, benzinestations, …

De compacte constructie, bestand tegen minerale olie, werd ontwikkeld conform de Europese norm EN 858 Ze is beschikbaar in nominale grootte NG 3 tot en met NG 10. Ze beschikken als klasse I afscheider over een uitneembare coalescentiefilter die het restoliegehalte ter hoogte van de uitlaat beperkt tot 5 mg/l. Het coalescentie-element is makkelijk te onderhouden en kan zonder voorafgaandelijke lediging van de afscheider worden uitgenomen. De automatische afsluiting van de uitlaat middels een vlotter is standaard getarreerd voor vloeistoffen met een maximale densiteit van 0,90 g/cm³.

Ze zijn ook beschikbaar met een eenvoudig modulair click-on bypass kanaal voor de afwatering van grote oppervlakten, zoals parkeerterreinen. De bypass werkt op het principe van de 'first flush' waarbij slechts een deel van het afvalwater door de installatie behandeld wordt. Het afvoerdebiet reikt dan van 3 l/s (NG 3)  met een bijhorend piekdebiet van 15 l/s tot 10 l/s (NG 10) met een bijhorend piekdebiet van 50 l/s.De kuipen hebben een eivormige bodem en een wanddikte van 10 mm. Deze vorm en de robuuste uitvoering garanderen een structurele stabiliteit van 50 jaar. Mede door het concept van de bovenbouw zijn ze bovendien beveiligd tegen opdrijven ten gevolge van opstuwend grondwater. De plaatsing wordt dan ook sterk vereenvoudigd daar geen betonomhulling vereist is.

Op maat van de locatie biedt het systeem diverse opbouwmogelijkheden. Zo laat een inbouw met de optioneel te verkrijgen lastverdeelplaat uit gewapend beton wegenisverkeer toe tot en met een belastingsklasse D 400 kN volgens EN 124. Wederom uniek voor afscheiders uit kunststof!

Tevens kan men met de plaatsing van een extra oliedetectie-alarmsysteem het onderhoudsinterval optimaliseren.

  Voordelen

50 jaar structurele stabiliteit.
Beveiliging tegen opstuwing bij hoge grondwaterstand.
Robuuste uitvoering met wanddikte
tot 10 mm.


Eenvoudige plaatsing, geen extra betonomhulling vereist.
  Diverse opbouwsecties beschikbaar, zelfs tot en met belastingsklasse D 400 kN - wegenisverkeer.
  Modulair click-on bypass-element.

 


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Oleopator-P & Oleopass-P
Documentatie
Download hier:

Brochure Oleopator-P & Oleopass-P

Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen
Inbouwvoorschriften