Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

03-04-21

Wat zijn de unieke eigenschappen van polyesterbeton?

Kenmerken

Dichtheid

De ACO gootelementen bieden bij dezelfde dichtheid veel hogere weerstandswaarden en een lager gewicht dan vergelijkbare betonproducten. Door hun beperkt gewicht zijn de gebruiksklare ACO kanalen makkelijker te hanteren, te plaatsen en worden de kosten verlaagd. Polyesterbeton vertoont slechts een waterindringing van 0,1 mm en is dus absoluut vloeistofdicht. Opliggend water droogt snel op, vorstschade is uitgesloten. Het gladde oppervlak van het ACO polyesterbeton laat water en vuildeeltjes snel afvloeien en is makkelijk te reinigen.


Bestendigheid

Vries-dooibestendigheid

Polyesterbeton voldoet aan de vereisten van DIN 1045-2 (toepassingsregels tot DIN EN 206-1) op de gemiddelde weersomstandigheden en de interne schade. Polyesterbeton is ingedeeld in blootstellingsklasse XF 4.

Chemische bestendigheid

Zoals kan worden afgeleid uit de ACO bestendigheidstabel is polymeerbeton zonder extra coatings bestand tegen agressieve media en zelfs onder extreme omstandigheden veelzijdig en langdurig inzetbaar. ACO draagt als onderneming het EN ISO 9001-certificaat.

Brandwerendheid

Een belangrijk criterium voor de toepassing van polymeerbeton in tunnels is de classificatie "niet-brandbaar". Het speciale polyesterbeton voor tunnelkanalen voldoet aan de vereisten van ZTV-ING en RABT.


Gewicht en kwaliteit

Lage prefab gewichten

Kost en bespaart middelen, vooral tijdens transport.
Vanwege aanzienlijk hogere sterktewaarden bij een vergelijkbare dichtheid zijn onze polymeerbetonproducten lichter dan conventionele betonproducten met hetzelfde draagvermogen. Het lage gewicht vereenvoudigt de handling, installatie, vermindert kosten en bespaart middelen, vooral tijdens transport.

Recycleerbaarheid

Polyesterbeton draagt ​​door zijn extreme duurzaamheid bij aan afvalpreventie. Het kan worden gerecycleerd en voldoet aan de afvalcode 17 0107 (mengsels van beton, bakstenen, tegels en keramiek). "Verordening betreffende de Europese afvalcatalogus" toegewezen aan mineraal afval.

Kwaliteitsproducten door kwaliteitsborging

ACO is een gecertificeerd bedrijf volgens DIN EN ISO 9001. De grondstoffen van polyesterbeton zijn onderworpen aan een strikte specificatie en continue kwaliteitscontrole. Naast zelfbewaking volgens DIN EN 1433 vinden regelmatig producttesten en externe bewaking door de Nederlandse Kiwa plaats. Typetests in overeenstemming met de Europese bouwproductenverordening 305/2011 en DIN EN 1433 worden uitgevoerd door de Güteschutz Beton- und Fertigteilwerke Nord e.V.


Vergelijking met beton


Enkele producten uit polyesterbeton

De nieuwe PowerDrain Seal in is speciaal ontwikkeld voor gebieden met zware en intensieve verkeersbelasting. Hij heeft een extra sterke 12 mm gietijzeren rand en een versterkt gootlichaam met grotere wanddikte, dit maakt deze afwateringsgoot de meest robuuste in zijn klasse.

Ontdek het gamma

Multiline is de voorloper van de Multiline Seal in afvoergoot. Het hele gamma werd vervangen door deze laatste, uitgezonderd van de afvoergoten met een binnenbreedte van 30 cm en gietijzeren oprand. Dit omdat deze in Seal in versie nog niet beschikbaar is.

Ontdek het gamma

Het Euroline Galva rooster vinden we in de meeste Belgische tuinen terug. De naam ‘Galva’ verwijst naar het gebruikte materiaal, zijnde verzinkt staal of gegalvaniseerd staal. Naar prijs-kwaliteit is het een erg goede keuze voor de afwatering van een terras, een oprit of een tuinpad.

Ontdek het gamma

Afwateringssysteem en boordsteen gecombineerd in één enkel monolithisch element. Het systeem overtuigt met uitstekende drainageprestaties over de hele stoeplengte en biedt dus een ideale drainageplanning voor gebieden zoals rijstroken, parkeerplaatsen en bushaltes. Geschikt voor belastingen tot en met D 400.

Ontdek het gamma

ask ACO

Waar kunnen we jou mee helpen?


Vind je niet meteen wat je zoekt?

Contacteer ons op 052 38 17 70 of vul dit formulier in en we nemen zelf contact met je op.


Zoek je een verkooppunt?

Met onze dealerlocator vind je snel het dichtsbijzijnde verkooppunt.


Ontvang je graag onze nieuwsbrief?

Schrijf je snel in indien je graag relevante info krijgt over nieuwe producten, concepten en intrigerende projecten.