Producten > Buitenomgeving, wegenbouw en publieke parkings > Deksels > Tetra
  TETRA SCHACHTAFDEKKINGEN
Gecertificeerde reuk- en druipwaterdichte deksels 

Met het Tetra deksel beantwoorden we aan de vraag naar een schachtafdekking uit gietijzer voor gebruik in verharde oppervlakken met een meer publiek en industrieel karakter, à la marktpleinen, parkings, stelplaatsen, loskaden, ...

Het gecertificeerde reuk- en druipwaterdichte deksel, conform EN 124, is beschikbaar in de klassen B 125 kN en D 400 kN en kan het zwaarste verkeer aan.

De water- en reukdichtheid wordt verzekerd met een ononderbroken rubberen NBR-dichting die aangedrukt wordt wanneer de robuuste, dubbele kliksluiting het deksel vergrendeld.

Het raam en het deksel van deze schachtafdekking zijn vervaardigd uit ductiel gietijzer, voorzien van een bitumineuze beschermlaag. De sferoïdale vorm van grafiet geeft dit materiaal elastische eigenschappen, het kan aldus beter weerstaan aan samendrukking en trekspanning dan grijs gietijzer.
Producten uit ductiel gietijzer gaan bij excessieve krachten vervormen en niet breken. Ondanks de betere weerstand is het materiaal ook veel lichter.
De deksels zijn bijgevolg eenvoudig te hanteren bij plaatsing en gebruiksvriendelijk naar opening en sluiting.

De afdekplaat met geribd antislipoppervlak is openklapbaar onder een hoek van 100° en kan zelfs volledig uitgelicht worden. De vrije opening is maximaal 1 m bij
1 m. Inspecteerbaarheid troef dus! Het openstaande deksel heeft speciale beveiligingsnokken tegen dichtvallen, zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren. Schachtafdekkingen klasse D 400 kN worden extra verschroefd met 4 bouten.

Standaard zijn er 9 afmetingen beschikbaar. Het vierkante model wordt geleverd met vrije openingen van 300 mm x 300 mm, 400 mm x 400 mm, 500 mm x 500 mm, 600 mm x 600 mm, 800 mm x 800 mm en 1000 mm x 1000 mm. Het aanbod wordt aangevuld met rechthoekige modellen van 600 mm x 400 mm, 800 mm x 600 mm en 1000 mm x 600 mm.

  Voordelen
Gecertificeerd reuk- en druipwaterdicht deksel, geproduceerd en getest in conformiteit met de Europese Norm EN 124. Certificatie door het Erkend Controleorganisme BTI (Bautecnisches Institut) te Linz, Oostenrijk.
Een in het deksel geïntegreerde, dubbele kliksluiting sluit het deksel af en zorgt ervoor dat de NBR-dichting vloeistofdicht aangedrukt wordt.
Ruim aanbod aan afmetingen, standaard uit stock leverbaar.
Raam en deksel zijn vervaardigd uit ductiel gietijzer met elastische eigenschappen.
De materiaalsterkte en het geringe gewicht maken dat de deksels zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te plaatsen zijn.
Het deksel is open te zetten in een positie van 100°, kan niet dichtvallen bij contact en is tevens uitneembaar.
Een veilige, volledig vrije doorgang wordt steeds gegarandeerd!


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Documentatie
ACO Cover:

Bekijken

Downloaden
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen