Producten > Woning, terras en oprit > Designafwatering voor de inloopdouche > Showerline douchegoten > Showerline ‘360°’
  SHOWERLINE ‘360°’ DOUCHEGOTEN
Uitloop 360° draaibaar in functie van de klaarliggende afvoerbuis 

De Showerline ‘360°’ biedt intrinsiek dezelfde kenmerken als de Showerline ‘standaard’ douchegoten. Het gootlichaam is geproduceerd uit inox, type AISI 304, en het rooster toont de typische ACO lengtesleuven.
Het grote verschil is de draaibare sifon uit kunststof die, net als bij het onderlichaam van de Showerline ‘oriënteerbaar’, reeds in de eerste bouwfase in de chape ingegoten wordt. Het maakt niet uit waar de afloop van de riolering zit. De uitloop wordt hier gewoon naar gericht, het inox bovenlichaam is immers 360° roteerbaar op de as van het onderlichaam en kan zodoende perfect uitgelijnd worden in het tegelpatroon. Alle aansluitingen gebeuren vloeistofdicht dankzij de lippendichtingen in de kunststof behuizing.

Voor de aansluiting van het waterdichtingsmembraan onder het tegelniveau biedt ACO 3 modellen in deze 360° range: met rechte rand, met flens rondom of met flens en plint langs de achterzijde voor aansluiting van de muurtegels. Dit universeel aanvaard principe vinden we ook terug bij de Showerline ‘standaard’-range.

Met een breedte van 90 mm heeft het gootlichaam van deze douchegoot de ideale visuele dimensionering in verhouding met het tegeloppervlak van de muur en de vloer. De kunststof sifon met waterslot is vrij laag gehouden, zodat de totale inbouwhoogte, inclusief inox gootlichaam, beperkt blijft tot 80 mm.
6 lengten worden aangeboden: 685 mm, 785 mm, 885 mm, 985 mm, 1085 mm en 1185 mm. Het gebruik van een douchegoot op lengte van de doucheruimte laat toe te werken met eenvoudige helling(en). Hiermee wordt afstand gedaan van de bij puntafwatering vereiste en moeilijk in te bouwen diamantstructuur, zijnde 4 hellingen naar 1 punt. Zodoende wordt het op maat snijden van tegels beperkt of uitgesloten.

De horizontale uitloop van deze douchegoot heeft een diameter van 50 mm en het debiet Q bedraagt conform de Europese Norm EN 1253 standaard 0,5 liter per seconde.

 Voordelen
Goede prijs-/kwaliteitsverhouding: instapmodel voor een prachtige inloopdouche!
360° draaibare sifon uit kunststof voor een makkelijke aansluiting op de afvoerbuis. Het aantal bochten in het buizenstelsel wordt verminderd en het risico op verstoppingen wordt hierdoor geminimaliseerd.
Te plaatsen in 2 bouwfasen: kunststof sifon bij het gieten van de chape, inox frame en rooster bij afwerkingsfase in het voegpatroon van de tegels.

Slechts 80 mm inbouwhoogte vereist, inclusief tegel. Ideaal voor renovaties en nieuwbouw!

3 modellen in 6 lengten verkrijgbaar voor een inbouw op maat.
Groot afvoerdebiet Q conform de Europese Norm EN 1253 van maar liefst 0,5 liter per seconde of 30 liter per minuut.

[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Bestel uw douchegoten en vloerafvoerputten online!
Documentatie
ACO Douche brochure:

Bekijken

Downloaden
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen
Inbouwvoorschriften