Producten > Buitenomgeving, wegenbouw en publieke parkings > Buffering en infiltratie > Q-max
  Q-max
Afwatering en buffering in 1! 

Q-max is het antwoord op de vraag naar prijsbewuste afwateringssystemen voor grote oppervlakten. Het systeem is toepasbaar in alle verkeersbelastingssituaties en laat toe regen- en oppervlaktewater ter plaatse te bufferen. Q-max sluit een netwerk van buizen uit en integreert het in een uniek afwateringsconcept met een grote hydraulische capaciteit. Afhankelijk van de gekozen uitvoering belastbaar t.e.m. belastingsklasse F 900 kN.

Met de recente overstromingen in het achterhoofd is Q-max zelfs het ideaal om de bestaande, verzadigde rioleringsnetwerken te ontlasten.
In tal van gemeenten worden er nieuwe industriële, verharde oppervlakten aangelegd, die brengen heel wat extra oppervlaktewater met zich mee dat niet kan infiltreren in de bodem. Die massa regenwater moet gebufferd worden en mag niet rechtstreeks naar de bestaande en vaak verouderde rioleringen van de woonkernen gevoerd worden. Zij zouden met wateroverlast komen te zitten. Q-max sluit de installatie van een extra bufferbekken uit en via de Q-brake wordt het water aan de vereiste liters/seconde naar de riolering gevoerd. Overstromingen worden uitgesloten! Het werkingsprincipe wordt hieronder in 4 stappen weergegeven.Q-max is vervaardigd uit MDPE (Medium Density Polyethyleen) volgens EN 1433. Robuust en tegelijkertijd licht, daardoor makkelijk te hanteren en snel te installeren. Standaard zijn 5 afmetingen beschikbaar. Hierdoor is er zeker een kanaal met geschikte afmetingen voor uw project beschikbaar. Een reeks toebehoren zoals eindplaten, aansluitstukken en inspectiekamers, draagt bij tot een vloeistofdichte, duurzame en onderhoudsvriendelijke installatie in harmonie met de gekozen verharding.

  Voordelen
Enorme opvang- en buffercapaciteit.
Economische oplossing voor afwatering van grote, verharde terreinen.
Geen groot ondergronds buizenstelsel en geen apart bufferbekken te plaatsen.
De oplossing om overstromingen tegen te gaan, ter ontlasting van oude rioleringen!
Aan oppervlakte is enkel sleuf zichtbaar, zeer esthetisch en geen losse delen.
Wapening loopt door onder sleuf en kabeldoorvoer is mogelijk.
Licht en makkelijk te plaatsen.
Waterdicht dankzij tand- en groefverbinding tussen de elementen. 

[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Documentatie
Download hier:

Q-max brochure

Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen