Producten > Buitenomgeving, wegenbouw en publieke parkings > Inleiding afvoergoten > Overzicht types afwateringssystemen
  OVERZICHT TYPES AFWATERINGSSYSTEMEN
Een vergelijk 

1 Bij een puntafwatering moet het terrein opgedeeld worden in verschillende af te wateren oppervlakten. Elke oppervlakte wordt uitgevoerd in een diamantvorm, waardoor er vele hellingen in het terrein zijn en tevens een uitgebreid rioleringsnetwerk. De kans op verstopping is heel groot. 

2 Bij een lijnafwatering met molgoten (of verzonken greppels) is het niet comfortabel om steeds weer met de wielen of al stappend in een 'put' terecht te komen. De opvangcapaciteit is beperkt, waardoor er een uitgebreid rioleringsnetwerk moet worden voorzien en het risico op verstopping reëel is. De ruwe oppervlaktestructuur brengt een trage afwatering en vuilophoping met zich mee.

3 Bij een lijnafwatering met afvoergoten/afwateringskanalen zijn er weinig hellende vlakken, hierdoor worden hinderlijke plassen vermeden. Door het vereenvoudigd rioleringsnetwerk is minder graafwerk nodig en is de kans op verstopping veel kleiner. Een snelle afwatering wordt verkregen door het grote oppervlak van de roosters en de gladheid van het polyesterbeton. Door afvoergoten te integreren in het project kan u een esthetische meerwaarde bewerkstelligen, bovenop de andere voordelen.

  Voordelen van lijnafwatering met afvoergoten/afwateringskanalen
Comfort.     
Snel te plaatsen.
Esthetisch aantrekkelijk.
Minder verstoppingsgevaar.
Snellere afwatering.
Onderhoudsvriendelijk.
Zekerheid.
Vereenvoudigd rioleringsnetwerk.

[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV