Producten > Buitenomgeving, wegenbouw en publieke parkings > Olie-afscheiders > Oleosmart
 OLEOSMART
 Innovatieve filterloze koolwaterstofafscheider! 
Oleosmart olie-afscheider Oleosmart olie-afscheider Oleosmart olie-afscheider

Oleosmart is de innovatieve filtervrije koolwaterstofafscheider voor zuivering van sterk slibhoudend afvalwater.

De monolithische constructie is vervaardigd uit gewapend beton C35/C45 volgens de Europese norm EN 206-1-2000 met expositieklassen XF1, XA2, XC2 en is speciaal beveiligd tegen scheurvorming. Het geheel is statisch getest voor lastaanname SLW 60 volgens DIN 1072 en bestand tegen een opwaartse waterdruk. De afscheider heeft een normconforme 3-lagige binnencoating, bestand tegen minerale oliën.

Deze unieke filtervrije afscheider is een klasse I afscheider met een restoliegehalte aan koolwaterstoffen ≤ 5 mg/l aan de uitlaat. De Oleosmart haalt het nodige afscheidingsrendement met bijhorend LGA-attest, is volledig conform de Europese norm EN 858 en beschikt over het CE-attest.

Het unieke afscheidingsproces is revolutionair en overtroeft alle traditioneel werkende afscheiders, gedaan met het systematisch reinigen en vervangen van filtermatten en/of moeilijk bereikbare lamellen pakketten.
 
Oleosmart olie-afscheider Oleosmart olie-afscheider Oleosmart olie-afscheider

De Oleosmart afscheider is aan de inlaat uitgerust met een omlopend filterloos coalescentiekanaal (patent in aanvraag), waardoor het slib en de lichte vloeistoffen gelijktijdig worden afgescheiden. Deze technologie optimaliseert het afscheidingsrendement van het slib tot minstens 93% en vermindert het risico op dichtslibben. De onderhoudskosten van de installatie worden hierdoor gevoelig gereduceerd. Verder garandeert de technologie steeds een stabiele werking van de vlotter bij hevige stortbuien met piekdebieten.

Door de geringe werkings- en onderhoudskosten is de beperkte meerprijs ten opzichte van een uitvoering met coalescentiefilter binnen de 3 jaar reeds terugverdiend.

De Oleosmart is in nominale groottes van 3 tot 15 l/s leverbaar met geïntegreerde slibvangput tot 5000 liter. De afscheider is bijgevolg uitermate geschikt om in te bouwen in tankstations, carwashes en parkings met een oppervlakte tot 1000 m². De installatie kan worden uitgerust met een monsternamepomp of nageschakelde monsternameschacht en andere toebehoren, zoals een alarmsysteem. Het alarm meet de dikte van de slib- en/of olielaag en een eventuele opstuwing binnenin de afscheider.

  Voordelen

Filterloze KWS-afscheider.

Zeer hoog slibafscheidings-rendement.

Minder gevoelig voor hevige regenbuien.

Zeer onderhoudsvriendelijk.


  Toepassingsgebieden
Tankstations. 

Wasstraten en autowasinstallaties.

Autowerkplaatsen.

Opslagplaatsen voor minerale olie, herstellingsbedrijven.

Industrie en nijverheid.


 
Downloads
Berekening 'welk type afscheider nodig' pdf / 0.1 mb
Controlelijst voor de dimensionering

pdf / 0.1 mb


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Voor de architect:
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen