Producten > Buitenomgeving, wegenbouw en publieke parkings > Olie-afscheiders > Oleopator
  OLEOPATOR®
De universele afscheider voor grote debieten volgens de recentste normering 

Oleopator® is het veelzijdige talent onder de afscheiders voor zuivering van grote debieten met koolwaterstoffen vervuild water. De installatie uit gewapend beton B45 DIN 4281, met bewijs van bestendigheid tegen opwaartse druk, heeft een ruime, geïntegreerde of apart geplaatste slibvangput. Het volume van de slibvang kan naar toepassing gekozen worden van 150 tot en met 18500 liter. Deze KWS-afscheiders zijn verkrijgbaar met een afvoerdebiet/capaciteit van 1,5 l/s (NG 1,5) tot en met 100 l/s (NG 100).

De monolithische constructie heeft een normconforme 3-lagige binnencoating, bestand tegen minerale olie. Het coalescentie-element is nagenoeg vrij van onderhoud en slijtage en kan worden uitgenomen zonder de afscheider te ledigen. Ondertussen wordt een werking volgens EN 858 klasse II in plaats van klasse I gewaarborgd. De automatische afsluiting van de uitlaat middels een vlotter is standaard getarreerd voor vloeistoffen met een maximale dichtheid van 0,90 g/cm³. De inwendige inbouwdelen zijn naar keuze vervaardigd uit kunststof (HD-PE) of roestvrij staal.

De schachtafdekkingen, eventueel te voorzien van extra opbouwringen om de gewenste hoogte te bekomen, voldoen naar keuze aan de belastingsklasse B 125 kN of D 400 kN. Deze grote afscheiders kunnen ook voorzien worden van een speciaal gietijzeren deksel belastingsklasse D 400 kN met vrije opening Ø 800 mm. Hierin ligt een extra toezichtsdeksel verwerkt met diameter Ø 600 mm, makkelijk handelbaar om eenvoudige inspecties uit te voeren. Het grote deksel laat toe veilig in de KWS-afscheider af te dalen. De installatie kan worden uitgerust met een monsternameschacht en een alarmsysteem. Het alarm meet de dikte van de olielaag en de opstuwing binnenin de afscheider.

  Voordelen

Combinatie afscheider-slibvangput geïntegreerd of gescheiden op maat van het project.

Met ruime slibvangput.

Groot olie-opslagvolume.

Slibvangvolume en nominale grootte kunnen worden gekozen volgens de behoefte.
Alle nodige toebehoren voor een duurzame en veilige werking aanwezig!

  Toepassingsgebieden
Tankstations en parkeerterreinen.
Wasstraten en autowasinstallaties.
Autowerkplaatsen.
Overslagplaatsen en losinstallaties.
Opslagplaatsen voor minerale olie, herstellingsbedrijven.
Transformatorstations en krachtcentrales.
Industrie en nijverheid.

 
Downloads
Berekening 'welk type afscheider nodig' pdf / 0.1 mb
Controlelijst voor de dimensionering pdf / 0.1 mb

[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Inbouwvoorschriften