Producten > Buitenomgeving, wegenbouw en publieke parkings > Olie-afscheiders > Oleopass
  OLEOPASS®
De afscheider met geïntegreerde bypass voor een kostenefficiënte afwatering van grote oppervlakten 

De Oleopass® is ideaal voor de afwatering van parkeer- en opslagterreinen waar er een geringe toevoer is van vuil en koolwaterstoffen. In tegenstelling tot afscheidingsinstallaties conform EN 858 die volgens de maximale vuilwatertoevoer bemeten zijn, wordt met dit BYPASS-systeem slechts een deel van de watertoevoer door de installatie gestuurd. Wanneer het begint te regenen spoelen de vervuilde media van de oppervlakte af en stromen ze in de afscheidingsinstallatie. De volgende grote waterstroom, die vrij zuiver is, gaat rechtstreeks via de BYPASS naar de riolering.

De installatie uit gewapend beton B45 DIN 4281, met bewijs van bestendigheid tegen opwaartse druk, heeft een geïntegreerde slibvangput. Het volume van de slibvang kan naar toepassing gekozen worden van 1200 tot en met 5000 liter. Het behandelde afvoerdebiet reikt van 6 l/s (NG 6) met een bijhorend piekdebiet van 60 l/s tot en met 20 l/s (NG 20) met een bijhorend piekdebiet van 160 l/s.

De monolithische constructie heeft een normconforme 3-lagige binnencoating, bestand tegen minerale olie. Het coalescentie-element is nagenoeg vrij van onderhoud en slijtage en kan worden uitgenomen zonder de afscheider te ledigen. Ondertussen wordt een werking volgens EN 858 klasse II in plaats van klasse I gewaarborgd. De automatische afsluiting van de uitlaat middels een vlotter is standaard getarreerd voor vloeistoffen met een maximale dichtheid van 0,90 g/cm³. De inwendige inbouwdelen zijn naar keuze vervaardigd uit kunststof (HD-PE) of roestvrij staal.

De schachtafdekkingen, eventueel te voorzien van extra opbouwringen om de gewenste hoogte te bekomen, voldoen naar keuze aan de belastingsklasse B 125 kN of D 400 kN. De installatie kan worden uitgerust met een monsternameschacht en een alarmsysteem. Het alarm meet de dikte van de olielaag en de opstuwing binnenin de afscheider.

  Voordelen
Afwatering van grote oppervlakten in combinatie met klassieke afscheidingstechniek.
Zeer eenvoudig in te bouwen.
Alle functies geïntegreerd in één bekken.
Neemt weinig ruimte in.
Laat piekdebieten tot 160 l/s toe.

  Toepassingsgebieden
Parkeerterreinen.
Grote oppervlakten.

 
Downloads
Berekening 'welk type afscheider nodig' pdf / 0.1 mb
Controlelijst voor de dimensionering

pdf / 0.1 mb

 

 

 


[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen
Inbouwvoorschriften