Producten > Industrie-, utiliteitsbouw en openbare gebouwen > Vetafscheiders > Vrijstaande basisuitvoeringen > LipuJet-S-R
  LIPUJET-S-RB/RD
Opbouw in segmenten - Basisuitvoering en 1ste uitrustingsniveau  

De LipuJet-S-RB/RD vetafscheiders zijn vervaardigd uit roestvrij staal van hoogwaardige kwaliteit AISI 316Ti. Ze zijn leverbaar met een grote capaciteit van 2 tot 20 l/s.

Dankzij de gladde wanden is deze onbrandbare roestvrij stalen uitvoering zeer hygienisch en aangewezen voor gebruik bij hoge werkings- en omgevingstemperaturen

Deze vetafscheiders zijn licht hanteerbaar en hebben een ronde, vormvaste vormgeving, statisch getest tegen vervorming. Ze worden geleverd in meerdere segmenten om de installatie eenvoudig in een ruimte binnen te brengen, de segmenten kunnen aldus door de courante deurbreedten. Deze vrijstaande basisuitvoering is, dankzij zijn licht gewicht en beperkte afmetingen van de onderdelen, uitermate geschikt voor plaatsing in ondergrondse technische ruimten.

De periodieke lediging van het afscheiderstype LipuJet-S-RB dient via de toezichtsdeksels te gebeuren. Geurhinder is hierbij onvermijdelijk. Daarom bieden wij een variant met een vaste afzuigbuis als eerste uitrustingsniveau (LipuJet-S-RD), die laat toe de inhoud af te zuigen zonder het openen van de toezichtsdeksels. Desalniettemin blijft een binnenreiniging via de toezichtsdeksels noodzakelijk, wat eveneens beperkte geuroverlast kan teweegbrengen.
Voor de periodieke ledigingen worden speciale ledigingswagens gebruikt die de totale inhoud van de vetafscheider opzuigen. Nadien moet de installatie opnieuw met helder water gevuld worden.

De vetafscheiders kunnen optioneel uitgerust worden met:
 Een kijkglas om de dikte van de vetlaag te overzien.
 Een vuleenheid om de vetafscheider na lediging met gesloten toezichtsdeksels te vullen met zuiver water.

 

  Voordelen
Met keurmerk conform EN 1825.
Segmentbouw voor moeilijk toegankelijke ruimten. Ook geschikt bij renovaties.
Opwaardeerbaar naar hoger uitrustingsniveau.
Vele opties mogelijk.
Robuuste uitvoering.
Minimale installatiekosten.
Resistent tegen chemische invloeden. Corrosiebestendig.
Niet brandbaar.
Bestand tegen hogere temperaturen.
Hygiënisch materiaal.
Mechanisch vormvast.

[ Home | Producten | Service | Contact | Ons bedrijf | Sitemap | ACO Groep ]

© ACO Passavant NV
 
Werking van vrijstaande vetafscheiders
Voor de architect
Download hier:
Lastenboekteksten
Technische tekeningen
Inbouwvoorschriften